Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás ,pánikbetegség...

Szorongás ,pánikbetegség ellen mi vált be?

Figyelt kérdés
Valakinek lenne kedve erről beszélgetni?33 éves vagyok,és már nagyon régóta tart ez nálam...És ha esetleg van pszichológusról, terápiákról véleménye valakinek azt is szívesen meghallgatnám,hogy érdemes -e eljárni,melyik a legjobb....:)

2021. aug. 25. 16:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
A nyolcas válaszoló elsőre furcsának tűnhet amit ír a bélflóráról, de nagy igazság is lehet benne. Bizony a tönkrement bélflóra komoly pszichés panaszokat is okozhat, többek között állandó szorongást is.
2021. aug. 27. 18:41
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak alá tudom támasztani amit az utolsó írt. Amikor tönkrement a bélflórám, mert bélgyulladásom volt akkor szorongtam, nem is kicsit.
2021. aug. 27. 20:40
 23/28 anonim ***** válasza:
69%

Sokan egyből beszedik a Ssri

Xanaxot frontint rengeteg mellékhatasal no meg a függő ség pedig a probiotikumok nem mérgek

Sztem csak jó tulajdonsága van egy próbát megerhet ha mégsem akkor nem történt semmi ha vitamint szedunk

Akkor sem mindig érezzük a különbséget de lehet hogy

Valamit segített

2021. aug. 27. 21:17
 24/28 anonim ***** válasza:

Én is jártam többször is pszichológushoz, van, amiben segített, van, amiben nem. A szorongásaimat egyelőre nem tudtuk se mérsékelni, se elmulasztani, max ideig-óráig.

Ami segít egy picit, az a magnézium szedése meg a testmozgás. De ez is inkább gyorstapasz. Tervezem én is a további terápiát, majd ha anyagilag belefér, mert nem kis összeg havonta. Szerintem is sokat számít a pszichológus személye, van, akivel egyszerűen nem passzol az ember.

2021. aug. 30. 08:20
 25/28 anonim ***** válasza:

Én csak kb fél évig voltam pánikbeteg, előtte persze a szorongás és fóbia is volt (még mindig csak már nem olyan erős, én tudatosan próbálok javítani rajta, ki lehehet jelenteni hogy sikerrel). Nekem az segített hogy megkerestem a pánikrohamak a kiváló okát (nem a szorongásak mert az sokkal korábbi dolog). Amikor azt megszüntettem akkor el is múlt a pánikroham.

Én azért nem vagyok híve a xanaxnak mert baromira eltompít, és ezt nem nevezném megoldásnak. Mikor beszedtem még másnap is tompa voltam, nehezen keltem reggel stb ami kifelyezetten zavart. Elfedte a problémát de ennyi. Pár szem után be is fejeztem a szedését. Magára a szorongás nem, csak depresszióra szokták antidepresszánst írni. Nekem azt mondta a doki hogy egyelőre még nem írja fel, de nem is bántam mert nem akartam szedni. Itt én el is döntöttem hogy ha valaha megyek szakemberhez az életben mégegyszer akkor pszichológushoz fogok menni, nem psziciáterhez. De ez csak az én véleményem, csak a nagyon muszály gyógyszereket szedem be, néha fájdalomcsillapítót. Nyilván más gond nélkül bekapkodja a gyógyszereket amiket eleraknak, nem vagyunk egyformák.

Ha nem tudod az pánikroham kiváló okát akkor én is azt gondolom hogy keressétek meg szakember segítségével, pl miért pont otthon volt pánikrohamod? Ennek oka van.

2021. aug. 30. 12:12
 26/28 A kérdező kommentje:

Az első pánikrohamom úgy lett,hogy egyedül voltam este..Egész nap úgy éreztem nehezen kapok levegőt.És estére már olyan sokat járt ez a fejemben,hogy tényleg úgy éreztem megfulladok... És ettől annyira bepánikoltam,hogy rosszul is

lettem...

A második pedig otthon voltam és meleg volt...Egész nap arra gondoltam hogy a meleg miatt biztos rosszul leszek.Gyorsabban vert a szívem is,izzadtam,pedig ez egy 30 fokos lakásban természetes...És addig mondogattam ezt magamnak hogy este rosszul is lettem...És azóta attól szorogok,hogy ez megismétlődik....Nem tudom ebböl hogy lehet meggyógyulni,mert azóta is folyamatosan ilyen gondolatok járnak a fejemben és arra gondolok hogy biztos rosszul leszek a boltban ,otthon,kirándulás közben, stb. ..És érzem is hogy gyengül el a lábam,hányingerem lesz stb.

Hiába tudom hogy nem kellene ilyenekre gondolni,akkor is jönnek maguktól ezek a gondolatok,és semmit nem tudok ellene tenni...😒

2021. aug. 30. 13:22
 27/28 anonim ***** válasza:
63%
Magadtól kizárt, hogy meggyógyulsz. Lehetetlen. A pszichoterápia szükséges mindenképpen mellé.
2021. aug. 30. 13:39
 28/28 A kérdező kommentje:
Igen,ezt én is így gondolom...
2021. aug. 30. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!