Szorongás ,pánikbetegség ellen mi vált be?
Én ajánlottam a probiotikumokat ez gyógyszertári termék nem csodaszernek adjak
természetes bélflóra szükséges a szervezet számára
És a hiánya okozhat szorongást is nekem is segített
Bár ez szervezet függő is lehet csak egy ajánlás volt
Üdvözlettel
2021. aug. 25. 20:27
Tapasztalatból írom: antidepresszáns és pszichoterápia lehetőleg klinikai szakpszichológussal.
2021. aug. 25. 20:49
Nekem antidepresszáns+ nagy mennyiségű alprazolam (xanax/frontin). A pszichológus nekem egyáltalán nem vált be.
2021. aug. 26. 09:59
14/28 A kérdező kommentje:
Mindíg azt olvasom,hogy a gyógyszerre ne szokjunk rá..De pl. ha most sem vennék be egy db nyugtatót sem,ki sem bírnám a napot....Ez nem olyan mint egy fejfájás hogy majd elmúlik..Csak az tudja milyen,aki átélte már ezt...Elsősorban próbálkoztam a gyógyszertárban kapható gyógynövényes nyugtatókkal,hát semmi hatása nem volt...Az csak azoknak jó,akik egy kicsit idegeskednek valami miatt...De nem szorongásra..😏
Én vagyok az utolsó válaszoló (13). Látod, engem lepontoztak, pedig csak a kérdésre válaszoltam, azt pedig, hogy mit szedek a pszichiáterem találta ki, nem én, úgyhogy nem tudom mit vétettem azzal, hogy leírtam mi vált be nekem, hiszen ez volt a kérdés. :D
2021. aug. 26. 17:58
16/28 A kérdező kommentje:
Igen látom ,hogy lepontoztak,mert sokan a gyógyszerek ellen vannak,amit meg is lehet érteni,én sem szeretnék rászokni....De próbáltam már sok mindennel lenyugtatni magam,meditáció,rejtvény,angol tanulás,zene hallgatás stb...,de semmi,ugyanolyan rossz volt....És ha eljárok hetente pszichológushoz beszélgetni,én elhiszem hogy segít,de évek kellenek hozzá...és addig meg nem élhetünk úgy,hogy csak fekszem és alszom...Amikor nemrég voltam magán szakpszichoterapeutánál,ő csak bólogatott,kérdezgetett,elmondta ugyanazt amit tudok,javasolta a gyógyszeres kezelést +terápiát és ha jön a rosszullét lassan vegyek levegőt számoljak 5-ig aztán lassan fújjam ki (neten millió ilyen videó van)...hmm....aztán most megy nyaralni,ezzel elvoltam intézve...Tehát ennyitől én még ugyanolyan rosszul voltam,így kénytelen voltam gyógyszerhez nyúlni,mert nekem az nem segítség hogy majd egy hónap múlva talán elkezdődik valami....Ezért én megértem hogy miért szoknak rá annyian a gyógyszerekre....Sajnos ilyenkor egyből kellene a segítség,de ugye ez lehetetlen tehát ezért kell a gyógyszer mert ilyenkor minden nap szenvedés....
Nyugtató helyett sokkal jobb az antidepresszáns, mert nem okoz olyan fokú függőséget, mint a benzok (mondjuk szerintem egyáltalán semmilyen függőséget nem okoznak az AD-ok). A nyugtató csak az első pár hétben kell, amíg áll be az antidepi.
2021. aug. 26. 19:43
18/28 A kérdező kommentje:
Sajnos régebben csak Eleniumot írt fel a haziorvos,így hirtelen csak azt tudtam felíratni...Bár nem valami nagy hatású de jobb mint a semmi..Antidepresszánst is írhat fel háziorvos? Vagy csak pszichiáter?
Igen írhat ha nem is a legerősebbet de úgyis lentről
Kellene kezdeni
2021. aug. 26. 20:01
Én (generalizált) szorongással küzdöttem, pszichológushoz jártam, viszont csak vagy 10 alkalomra, mert annyi elég volt nekem.
Feldolgoztam a félelmeimet, azokat a dolgokat, amik szorongást váltottak ki belőlem. Emellett minden célom az volt, hogy megszabaduljak ettől. Sokat meditáltam, gyógyteát ittam, meg nekem a Nervenpflege segített sokat.
Ha vissza is tér olykor a szorongás, akkor azt már könnyebben kezelem, s nem elkezdek inkább pánikolni miatta.
2021. aug. 27. 00:12
Kapcsolódó kérdések: