Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Apám lelkileg "nem engedi",...

Apám lelkileg "nem engedi", hogy leváljak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

26/N vagyok.

A gyerekkorom nagyon brutál volt, aminek köszönhetően több, mint 10 éve szorongásos betegségem van. Olyannyira, hogy gyógyszereket szedek, és azt mondta az egyik doki, hogy be kellene feküdni valahova, mert az én szorongásom annyira durva. Nem reszletezem, mert most nem ez a lényeg, viszont a sztori szempontjából fontos, illetve az is, hogy apám tart el mert nem merek dolgozni, és kollégista+ egyetemista vagyok.

A sztori lényege:

Apám úgy nőtt fel, hogy az anyukájával (nagymamámmal) élt egész életében. Velem együtt négy gyereke van, és ezt is úgy tervezte, hogy a négy gyerekből valamennyi majd vele él. Azonban a négy gyerekből csak én vigyázok apámra, én erdeklodom felőle, a többi kiröppent.

Nos, én és a doki arra jutottunk, hogy csak úgy tudok elkezdeni dolgozni és lelkileg rendbe jönni, ha a koliba költözöm teljesen, és nem látogatok haza.

Apam amikor megtudta, hogy megyek a koliba, kozolte, hogy ő tok egyedül lesz itthon, meg tiszta maga alatt van.

Sokszor nekem "kell" gondoskodnom róla, pedig semmi baja. Értsd ezalatt, hogy én csinalok vacsorát, én főzök teát, én teszem elé a vitaminokat. Ha nem csinálom, magától nem csinalja meg.

Múltkor mondta, hogy ő biztos nem fog tojást főzni magának estére, ha egyedül lesz. 69 éves, és egyre kevesebbet eszik, oregszik.

Lelkileg annyira rosszul vagyok, mert 26 évesen ideje felnőni, meggyógyulni, viszont úgy érzem apa nem enged. Voltam koliban szeptember-oktoberben a Covid idején, és akkor is engem hívogatott, mikor baj volt.

Hálás vagyok neki, amiért eltart még most is, de így nem tudok meggyógyulni. A doki is azt mondta, hogy legyek onzo Es magamat helyezzem előre, de Apam lelkileg nagyon megviselt.

Igen, sajnos ennyire gyenge vagyok lelkileg jelen állapotomban.

Mit tehetnék, hogy ne viseljen meg ennyire, amit csinál?

2021. aug. 22. 11:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Már végezned kellet volna az egyetemnel mostanra és dolgoznod kellene .nem eltartatnod magad.
2021. aug. 22. 13:49
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

#9, ha hallgattál pszichológiát, tudhatod, hogy többféle személyiségrészből vagyunk összegyúrva. Azok közül - a nevelés és a szocializáció során - van, amelyik épen marad, van, ami szétesik/töredezik. Nem kell ehhez ütni-verni a gyereket. És igen, ebből lesznek a mentális betegségek. (Ami lehet, hogy egy olyan fokú szorongás, ami munkaképtelenné tesz valakit)

Mi nem vagyunk a kérdező terapeutája, se az élettörténetét nem ismerjük, de feltételezzük, hogy a terapeuta viszont igen. És ő azt tanácsolta, hogy költözzön el a gyermeteg lelkű apjától. Valószínűleg ez a személyiségrésze ép, erre tud építeni az orvos.

És nem, nem mondta neki, hogy üsse agyon az apját szívlapáttal, hanem csak azt, hogy távolodjon el tőle egészséges mértékben.

És ha a papa nem tud 69 évesen megfőzni egy tojást, akkor nyugdíjas otthonba kell mennie.

Amit írtál, hogy a leány kezdje eltartani magát, az jogos. Biztosan fog is találni munkát, ha nem az apja szájába kell pakolgatnia a vitaminokat, napjában háromszor.

2021. aug. 22. 14:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Apám lelkileg "nem engedi", hogy leváljak."

Nem apád nem engedi, hanem te saját magadnak. Ha menni akarsz, akkor mész. Vagy ellátja magát, vagy nem. De az már NEM a te dolgod. Ha te ezért nem lépsz le otthonról, mert ő fenyegetőzik, akkor a kövi 20 évben is a csicskája leszel, mert az ilyenek élnek vagy 90 éves korukig.

A cuccodat egyszer kell összapakolni, és menni. Ha megteszed, szabad vagy, ha nem...hát, az nem apád hibája.

2021. aug. 22. 14:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott a fenébe, és éld végre normálisan az életedet. Lehet, hogy ezzel karöltve a pszichológiai problémád is megszűnik.
2021. aug. 22. 14:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt a másik kérdés?
2021. aug. 22. 15:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Kb ugyanez. Nem sikerült megtalálnom, pedig 13 oldalt visszalapoztam a megválaszoltjaim között. Kb 1 hónapja lehetett.
2021. aug. 22. 16:21
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Apuci előadja a fogyatékos "egy tojást se tudok egyedül megfőzni" ostobát. De, tudna. Csak egyedül nem szeretne maradni; neki ez a trükkje, hogy a saját gyerekét magához láncolja.
2021. aug. 22. 16:50
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a másik kérdést törölték.
2021. aug. 22. 17:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Mért törölték volna, semmi ok nincs erre. Nagy keservesen megtaláltam neked, 15-ös, a mínusz 17. oldalamon. https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
2021. aug. 22. 17:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerezz apád mellé egy társat (nőt), mert apád feltehetően társfüggő, csak társas kapcsolatban tudja elképzelni az életét.
2021. dec. 25. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!