Az öngyilkosoknál miért ezek a módszerek alakultak ki?
Vonatgázolás, hídról leugrás, érfelvágás.
Miért van az, hogy az egész világon ezek a top módszerek az öngyilkosoknál? Honnan jön ez? Pszichológiai megközelítésből érdekelne a kérdésre a válasz elsősorban.
Ami különösen érdekes szerintem, hogy Japánban a vonatgázolás kivételesen népszerű módszer a többi országhoz képest, ami az animékbe is beivódott és az érfelvágás ott gyakorlatilag nem létezik. Ennek arrafelé kulturából eredő oka van vagy valami vallási eredetű dolog ez?
A fegyver a legjobb, mert a vonatgázolás hiába gyors és hatékony, nagyon sok ember részese lesz, még akkor is, ha nem ülnek sokan a vonaton. Helyszínelés, sínletakarítás stb.
A mozdonyvezető pedig valószínűleg idegileg ki lesz készülve. Ritka ha nem...
A legjobb, ha valaki nem öli meg magát;)
Tudom, tudom ez csak a mesében létezik, mindig lesz, aki kiírja magát a történetből.:/
Szerintem a figyelemfelhívás húzódik meg ezek mögött. Az öngyilkosság sokszor a külvilágnak szól.
Amúgy szerintem a pisztoly a legelegánsabb, ha szabad így fogalmazni. És azzal nem nyomorítja meg más életét. Úgy tudom, régen ez volt a leggyakoribb módszer, mert gyors, biztos, és akkor még nem volt fegyvertartási engedély.
Az önakasztás is eléggé népszerű egyébként. Meg az egyéb magas helyről való leugrás (sok helyen nincs híd).
Szerintem nem igazán pszichés oka van, hogy ezeket választják, egyszerűen ezek a könnyen kivitelezhető megoldások. [Most oké, hogy azt mondod, te nem gondolkozol ilyeneken, de ha már feltettél egy ilyen kérdést, átgondolhatnád, milyen módszerrel öltheti meg magát egy átlagember.]
Lőfegyvere kevés embernek van, akinek van, és öngyilkos akar lenni, az használja is valószínűleg, de nem kerül be a top módszerek közé, mert kevés embernek van rá lehetősége.
Ha mégis pszichés oldalról nézzük, nyilván könnyebb ezeket (ugrás, akasztás, gázoltatás) megtenni, mint mondjuk leszúrni saját magadat, mert magát a gyilkosságot elintézi helyetted a vonat, a becsapódás, a méreg, neked csak a "kezdő lépést" kell megtenni. Ráadásul nem igényelnek előkészületeket, hirtelen felindulásból meg lehet ezeket tenni, a legtöbb öngyilkosság pedig úgy történik, nem tudatos elhatározás után.
Áramütéses öngyilkosságot szerintem sokan nem is tudják, hogy kéne kivitelezni. Autóban való elgázosítást sem. A méreg ivástól szerintem sokan félnek, mert fájdalmas, lassú halált eredményez. Más módszer nekem eszembe se jut.
Én rendelnék netről altatót és bevenném vodkával ha nem lennék teljesen biztos de azért lehet meg akarnék halni. Ha teljesen biztos lennék a dolgomban akkor h2s.
18 éves koromban volt egy érfelvágásom de nem sikerült. Úgy gondolom lesznek még kísérleteim és előbb utóbb így is fejezem be.
25/n
Hogy a kimenetel lehetőleg 100%-osan a halál legyen. Gyors, hatásos.
Az érfelvágás- még ha normálisan, hosszában csinálják- túl lassú, mire elég vér távozik, és elájulsz, az több perc.. ha keresztben, abból meg úgyse lesz semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!