Tényleg én képzelek bele mindenbe mindent?
Vegyük például a mai napot, volt egy elég heves mental breakdownom ez alatt igazából azt értem, hogy otthon voltam és néha a családtagjaim nem fogják fel hogyha azt kérem hagyjanak békén annak oka van aztán azon kaptam magam, hogy ordibáltam, hogy hagyjanak béken, közben volt egy enyhe pánikrohamom, erősebb/közepes disszociációm, és az a harag ami ilyenkor bennem van na az nem semmi és a legrosszabb hogy kezelhetetlenxdd Egyszerűen olyan mintha azt akarnám hogy mindenki tűnjön el körülöttem, mert bármelyik pillanatban felrobbanok és akkor itt jön képbe a self harm hogy "lenyugtassam magam" a másik opció pedig az, hogy azért érzek késztetést rá mert miután ez elmúlt erős bűntudatot érzek, de persze van hogy az ajtót csapom be, a falnak dobok neki valamit, a székemet felborítom stb. És a másik meg hogy ezután elég homályosan emlékszem arra hogy mi volt, plusz utána fél órával már lehet mosolygok, vagy egy mély lehangoltságban vagyok
Erre a pszichológus: tinédzserkor és indulatosabb természet
Meg a másik példa: hirtelen jövő hetekig/hónapokig tartó lehangoltság/depresszió
Pszichológus: premens tünet volt
Viszont én az a helyzet ezt egy kicsit bonyolultabbnak gondolnám ennél
Nekem is kicsit erősebbnek tűnik, sőt mióta kiderült, hogy nekem pl. a laktózintoleranciával függ össze a pms, azóta mindenkinek azt javaslom, hogy csináltass egy intolerancia tesztet.
Annyiban talán igaza van a pszichológusnak, hogy nem nagyon szokták tudni megmondani a különbséget tinédzserkorban, hogy magától elmúlik-e. Lehet, hogy semmi bajod nem lesz 1-2 év múlva.
Addig keress egy másik pszichológust, szedjél D vitamint ősztől tavaszig, nyáron minden nap legalább egy órát sétálj a napsütésben, és sportolj hetente legalább heti 3x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!