Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Paranoid es narcisztikus...

Paranoid es narcisztikus szemelyisegzavarom van, milyen terapiat javasoltok? Szeretnek gyogyulni, de egyelore nehez. Trollok kimeljenek! Koszi. N24

Figyelt kérdés

2021. aug. 15. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Paranoid skizofrén, autista és szorongásos zavaros vagyok (többek között). Gyógyszeres kezelés alatt állok.
2021. aug. 15. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt nem nekünk kell eldönteni, hanem egy hozzáértő szakembernek. Első körben keress fel egy klinikai szakpszichológust vagy egy pszichoterapeutát. Ő a diagnpsztikus szakasz után látni fogja, hogy szerinte mely pszichoterápiás módszereket kell alkalmazni nálad.

A pszichoterápia mellé szinte biztos, hogy szükséges a gyógyszeres kezelés, de ezt majd a klinikai szakpszichológus/pszichoterapeuta eldönti. Ha úgy látja, hogy igen, akkor tovább küld egy pszichiáterhez.

2021. aug. 15. 18:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy szükséges a gyógyszeres kezelés! Ajánlott még kipróbálni a csoportterápiát egyéni pszichoterápia mellett.
2021. aug. 15. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Kognitív sématerápia ami nekem egyedül bevált valamennyire. Én hivatalosan kevert személyiségzavarral rendelkezem amiben hangsúlyosak a nárcisztikus jegyek. Emellett sok év tapasztalata és elszántsága kellett ahhoz, hogy kis dolgokban magam is merjek változtatni.

Sajnos az életem viszont még mindig az "előre megírt" forgatókönyv szerint halad az az még mindig annyira hangsúlyos a személyiségzavarom, hogy jelentősen rontom általa a saját életkörülményeim. :/

2021. aug. 15. 20:01
 5/5 Artemovszk ***** válasza:
Neurofeedback, CES -cranial elertcoterphy, tDCS
2021. nov. 3. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!