Milyen hatással lehet a chilei bányászokra a hosszú lent tartózkodás? Pl. észlelés, érzékelés, élettani hatások
Nem a pszichológiai hatásokra, depresszióra és hasonlókra gondoltam. Ahogy írtam is.
Hanem pl. ha hetekig sötétben lennél, akkor az agyad utána másképpen értelmezné azt, amit látsz? (fejjel lefelé? változna a távolság- és térérzékelés?) Gondolom azért kell tartaniuk a nappal/éjszaka időszakokat is, hogy a biológiai órájuk se kavarodjon meg teljesen.
"ha oxigénhiányban szenvednek károsodik az agy, halucinációk léphetnek fel"
Az oxigénhiány egy dolog. De a túl sok széndioxid is gond lehet! Bár gondolom a szellőztetést megoldják.
Oxigén hiányos állapot nem nagyon fog fellépni!... ahogy elnéztem a tv-ben, ott kb egy 200mm-es fúrószár van, aminek ha a fejét lecsavarják beférhet egy pár dolog, ivóvíz, kaja, stb... de ha kihúzzák a fúrót akkor fognak egy kompresszort és nyomatnak le levegőt stb... Azonban egy bányás csávó mondta hogy, figyelni kell a fizikumukra (NASA), tornázni kell, mert amit fúrni fognak járatot az max 66 cm átmérőjü lessz... ennél nagyobb már csak alagút fúró lehet.. pl négyes metró.. ami meg több évbe tellik.. a szemük mivel gondolom küldtek le lámpát stb, nem megy tönkre.. a másik dolog, hogy azon a kis helyen ahol vannak kb 50m2, ki kell alakítaniuk, egy kajálós részleget, ahol tartózkodnak stb, + egy wc részleget, gondolom barlangon belül is tudnak vájni jukakat réseket, ahova el lehet suvasztani a mellékterméket.
Mindezen felül, a csillei bányászokrol mondta a faszika, hogy kemény emberek, akik ott dolgoznak hozzászoknak, tehát ők 24 órából 12-őt egyébként is lennt vannak, és akár éveken keresztül is... + ott van a hozzátartozójuk, gyerekeik, akik nagy erőt jelentenek ilyen esetben... szóval nem hiszem hogy tömegmészárlás fog kitörni lenn...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!