Mit várhatunk el egy agydaganatos betegtől?
Előszöris nagyon sajnálom ami veletek történik, biztos vagyok benne hogy édesapádnak, és neked is nagyon nehéz.
Ilyen helyzetben nem lehet biztosat mondani, de ha már az orvosok is ennyire lemondtak róla, akkor nem sok remény van sajnos. Amit tudok tanácsolni az az, hogy tölts vele minél több időt, és amennyire tudod, próbáld megkönnyíteni neki életének utolsó szakaszát. Neki már valószínűleg jobb lesz ha elhuny.
Sok erőt és kitartást kívánok!
Elvárni? Semmit.
Házi ápolást tudsz, és vegyél igénybe. Érdeklődj a hospice ellátás felől. Ha hazaküldték, az azt jelenti, kezeléssel az állapota nem javítható (gyógyítható), és innen már csak az a kérdés, hogy minél fájdalommentesebben és főleg neki, de a hozzátartozóinak is, minél békésebb legyen a távozás.
Az agydaganat az ember lényegét támadja meg. Okozhat visszafordíthatatlan személyiségtorzulást vagy csak részleges bénulást vagy iszonyatos fájdalmat, ami miatt a beteg nem ura önmagának, és ezt az alaptermészetének - ha azt az agydaganat nem torzította - megfelelően viseli, és várja ő maga is, hogy vége legyen.
A fentiekhez sok erőt és türelmet kívánok.
Nagyon sajnalom! Gyogyszerekkel meg lehet enyhiteni valamennyire a fajdalmat, ha vannak neki. A kemoterapia pedig csak szenvedtetne, de nem hagyna olyan konnyen meghalni.
Es sajnos igen, altalaban igy szokott lenni, hogy hirtelen jobban lesz, aztan masnap pedig meghal. Ennek nem tudom az okat es hogy miert van ez igy, de nagyon sok ilyet hallottam mar.
Nagyon nagyon sok erot, kitartast es turelmet kivanok neked!
Mi tavaly parom nagypapajaval ezt vegigvittuk, bar neki hasnyalmirigyrakja volt, de mar az agyan is volt attet, tulajdonkeppen az osszes szerven, es az utolso 2 hetben mar meg sem birt mozdulni annyira se, hogy 2 centivel arrebb rakja a karjat.
Szeresd, éreztesd vele.
Nem biztos hogy felfogja, szinte biztos hogy nem viszonozza.
De megnyugvás lesz neked amikor ennek vége.
Sajnálom... átéltem hasonlót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!