Szerintetek lehet-e kötelezni valakit gyógyszerszedèsre,ha nem közveszèlyes?
A 3. válaszolóval is egyetértve: Engem a nagynéném akart kényszergyógykezelni - azért tudom, mert ott voltam, amikor mondta.
A pszichiáter mondta, hogy ez nem így meg. Azóta utánaolvastam és ezek szerint csak bírósági határozattal lehet valaki kényszergyógykezelni. (Ha jól értettem a kérdést és erre vonatkozott.)
Nekem hatalmas döbbenetet jelentett, hogy a saját, "szerető" nagynéném ezt ajánlja egy orvosnak. Később hárított a nagynéném, amikor próbáltam vele megbeszélni a dolgot; azt mondva, hogy ő nem is tudta, hogy mit jelent a kényszergyógykezelés. Ő csak segíteni akart, mert kétségbe volt esve...
Egyébként én magam kerestem a megfelelő gyógyszeres kezelést, akkor már évek óta. (Ez még 2009-ben volt.) Azóta sem voltam kényszergyógykezelésen és már sokkal jobban vagyok - de nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy valamilyen hatóság hivatalos határozata kell hozzá.
(Kivéve, ha egy nem kívánt családtagot a saját családja juttat pszichiátriára és lefizeti az orvost - ilyenről csak hallottam.)
De aki magánál van, az maga is keresi a megfelelő gyógymódot - szóval ennyiből egyetértek a 3. válaszolóval. Biztos van, hogy kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!