Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szokjak le az alkoholról?

Hogyan szokjak le az alkoholról?

Figyelt kérdés
20-as éveim elején járó fiú vagyok, aki mostanában eléggé rákapott a bulizásra. Nem iszom minden nap, csak hetente egyszer-kétszer, de ha elmegyek bulizni, nincs megállás. Másnap persze szenvedek, és mindig megbánom, de aztán megint úgy alakul hogy besikerül a buli. Nem vagyok teljesen lelkileg rendben szerintem, és ez lehet az oka. Ennek ellenére felismertem a problémát, tudom, hogy ez nem normális, és tenni szeretnék ellene, szerintem nem késő. Hogy kezdjem illetve mit tegyek?
nov. 25. 04:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Sajnos nem lehet , és idővel még rosszabb lesz. Én pár évtizednyi próbálkozás után elfogadtam hogy függő vagyok és ez majd csak a halálommal ér véget. Próbálkozni azért érdemes. Csökkenteni kell amikor csak lehet.
nov. 25. 05:10
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Ne menj bulizni.próbálj meg helyette olyan emberekkel találkozni akiknek a kikapcsolódás nem egy pohár ital mellett kezdődik.
nov. 25. 05:37
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz
nov. 25. 05:45
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

Önkontroll életed végéig.

Tapasztald ki, hogy mi az a mennyiség, amit tolerál a szervezeted, és tartsd magad ahhoz a határhoz.

Persze a barátok/haverok/rokonok nem fogják megérteni, hogy miért iszol kevesebbet, mint eddig. Magyarázhatod, hogy nem akarsz berúgni, de ők "csak azért is" itatni próbálnak majd, mintha nekik győzelem lenne, ha te elbuksz.

nov. 25. 06:55
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Sehogy
nov. 25. 07:19
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
Úgy, hogy többet nem iszol.
nov. 25. 10:46
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
17-21 között én is menőnek hittem aztán abba maradt . Havi 1 max 2 sor. Szoval az ember AHOGY érik, változik a gondolkodása. Gondoltam pozitív példaképpen leíróm. Amúgy mióta edzem is, pláne nem rugok be vagy igen ritkán. Nem csak szellemileg de testileg is leépit a szesz. Aki szimplán nem eszik mellette az férfiként igazi gebe lesz, aki még zabál tőle az még dagadt. Jó perspektíva.
nov. 25. 21:15
 8/11 anonim ***** válasza:
71%

Van ilyen bentlakásos rehab kérdező. Be lehet menni fél vagy 1 évre is. Vannak csoportok is pl: NA.

Ilyenek is vannak csak nem mindenkinek lehet jó.

nov. 26. 07:40
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Csak akkor érdemes ha sehogy máshogy nem bír el az ember a függőséggel
nov. 26. 07:40
 10/11 anonim ***** válasza:
55%
nov. 26. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!