Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha azt mondja a belső hangom,h...

Ha azt mondja a belső hangom,hogy legyek öngyilkos, erre biztat folyamatosan, akkor ez már skizofrénia?

Figyelt kérdés

Lehet belőle az,vagy pszichózis? Egyre furcsább ez az egész. Konkrétan felszólít,hogy tegyem meg,miközben nézem a tévét pl...

Gyógyszert szedek (antidepresszáns).

Nem kívülről hallom a hangot,hanem belülről.

nov. 25. 07:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Apai ágon van öröklődő mentális probléma...
nov. 25. 08:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Megeshet. Orvos, azonnal.
nov. 25. 08:04
 3/14 A kérdező kommentje:
Járok. Több mint 2 éve pszichológushoz és 1 éve pszichiáterhez.
nov. 25. 08:07
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sürgősen keresd fel ma a pszichiátered.
nov. 25. 08:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem ma hallottam és tud róla.
nov. 25. 08:13
 6/14 A kérdező kommentje:
Csak így random rámtör néha...
nov. 25. 08:15
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
Érdekes, hogy sokszor pszichológus mellett egyre szarabbul vannak az emberek, nem jó a pszichológus. Vagy gyógyszer mellékhatásaként áll elő ez
nov. 25. 08:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanez volt, csak én meg is tettem, túléltem sajnos.Skizofrén vagyok.
nov. 25. 08:51
 9/14 A kérdező kommentje:

8!

Biztató...

nov. 25. 10:52
 10/14 Psycho ***** válasza:
100%

Kérdező! Szabad érdeklődni, hány éves vagy?

A szkizofrénia nem ritka, hogy fiatal felnőttkor (18-20-22) környékén jön ki.

Kérdés még, nem fogyasztottál-e valamilyen tudatmódosító szert, ami, mint külső faktor, ezt megmagyarázhatja (nem vádlásként, de ez is ugye egy lehetőség).

Ha nem volt semmi ilyen külső hatás, hanem endogén eredetű, akkor igen, lehet szkizofrénia, de fontos megjegyezni, hogy más is.

A bipoláris zavarnak, major depressziónak, PTSD-nek, illetve borderline személyiségzavarnak (főleg stresszes időszakban) is létezhet pszichotikus szintű tünetképződése.

Illetve hát vannak bizonyos neurológiai kondíciók (pl. epillepszia vagy agysérülés), ami ugyan ritka esetben, de járhat ilyennel.

Szakember tudja meghatározni, hogy miről is van szó.

---

#7 (08:24): Érdekes, hogy mégtöbbször pedig pszichológus mellett lesznek jobban az emberek...

nov. 25. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!