Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék kialakítani egy...

Hogyan tudnék kialakítani egy normális alvási rutint?

Figyelt kérdés

Már több mint 4 éve elég durván elhanyagolom az alvást. Rengetegszer elhatároztam már, hogy megpróbálom rendbehozni ezt az egészet, de végül mindig a könnyebb utat választottam.

Mindig máskor fekszem és kelek. Tényleg, akármikor kelhetek. Van, hogy éjfélkor, délben, reggel hatkor vagy este hatkor. A keléssel csak nyáron vannak problémáim, de suliidőben úgyszintén nehezen megy a lefekvés. Ha le is fekszem időben, akkor sem tudok aludni annak ellenére, hogy nagyon fáradt vagyok, mert egyszerűen mindig jár valamin az eszem. Nagyon az a gondolkodós személyiség vagyok, így mindig neten olvasok az érdekelt témaköreimben, és ezek mennek éjszaka is a fejemben. Egyszerűen képtelen vagyok abban a szituációban rávenni magam a nyugodtságra és az alvásra, amikor kéne.

Tisztában vagyok ennek az egészségügyi kockázataival, nyilván, hiszen az egészség az egyik engem leginkább érdeklő téma, csak a megvalósítással vannak elég nagy gondjaim.

2021. júl. 14. 19:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja igen, amúgy én mikor reggel felkelek, egyből elkezdem cseszegetni a telefonom, mert egyrészt világít, másrészt kékfény, és így könnyeben kelek fel :)
2021. júl. 15. 10:26
 12/13 A kérdező kommentje:

Ez a telefonos ötlet tetszik. :D

Most így eszembe jutott, hogy még suliidőben reggelente mindig meghallgattam még az ágyban egy-két aktuális kedvenc zeném, ami motiválja a napomat. Ezt újra bevezethetném.

2021. júl. 15. 11:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen, ez is jó ötlet!
2021. júl. 15. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!