A drogok, hogy tudnak kialakítani fizikai függőséget? Itt például a heroinra gondolok, hogy aki használja, annak hogy nem tud normálisan működni a szervezete drog nélkül, már első használat után?
Figyelt kérdés
2014. jún. 13. 17:36
1/7 anonim válasza:
Inkább úgy mondanám, hogy rosszul lesz, fájdalmai lesznek a szer nélkül és igen heroin esetében ez már az első alkalomnál kialakul, persze nem olyan mértékben, mintha valaki évekig csinálná. Mondjuk én nem próbálkoznék a heroinnal semmiképpen sem, nem egy szimpatikus cucc.
2/7 A kérdező kommentje:
De hogyhogy a szer nélkül lesznek rosszul?
2014. jún. 13. 18:03
3/7 anonim válasza:
A kávé, a cigi is függőséget okoz, a konkrét biológiai okát nem tudom én sem, de ha cigizel, próbáld ki, hogy milyen ha nem gyújtasz rá, kívánni fogod, ha valaki erős dohányos az rosszul is lesz.
4/7 anonim válasza:
Most irjunk szakirodalmat mikor te is utana tudsz nezni?
Vannak biologiai folyamatok, amik az agyban lejatszodnak es ezek okozzak a fuggoseget.
"Kémiai szempontból a függőség azzal magyarázható, hogy felhasználó agya nem képes megfelelő mennyiségű endogén opiátot termelni, mivel a szervezetben állandóan jelen vannak a mesterségesen bevitt opiátok."
Vagy itt van ez:
6/7 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm,azért a dohányzásnál nem alakul ki fizikai függőség,legalábbis nagyon kis mértékben lehet még erős dohányosnál is.
2014. jún. 15. 21:41
7/7 anonim válasza:
Megváltoztat valamit az agyi receptorok/idegsejtek működésében és amikor a szert megvonják, tulajdonképpen összezavarodik az idegrendszer: laikusként legyen elég ennyi. A nikotin vagy pl. akár a benzodiazepin (Xanax szorongásoldó hatóanyaga)ugyanígy hatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!