Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha ma majdnem...

Mit tegyek ha ma majdnem öngyilkos lettem? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Szóval már lassan 2 hónapja folyamatosan ott van az a kínzó gondolat, hogy nem szeretnék élni. Az volt a rövid távú célom, hogy a nyaralást bírjam ki de ott is sokszor előjött ez a gondolat. Viszont annak vége ezért az elmúlt 3-4 napba mindig valamilyen barátomnál voltam egyrészt mert így nemfogom tudni elkövetni másrészt hátha felvidít kicsit. Nos ez nem így lett ugyanúgy bennem volt ez az őrlő érzés, hogy nem látok más kiutat. Viszont ma már egyedül vagyok itthon így arra a döntésre jutottam hát megteszem. Mindent előkészítettem, hogy mit veszek fel, hogy mit viszek a búcsú levelet és a jelszavaimat leirtam elraktam egy olyan helyre ahol meg lehet találni viszonylag könnyen még ébresztőt is állítottam be, hogy minél hamarabb megtehessem. Ezt el is terveztem ám reggel édesanyám mondta, hogy hazajön a bátyám és mivel mindenki úgy tudja itthon vagyok nem tehetném meg (mert nem otthon tenném meg hanem máshol).

Ma délután megyek pszichológushoz és tudom hogy el kell mondanom neki de nagyon félek, hogy korházba fog küldeni. Bár logikusan ez lenne a legjobb számomra mègis inkább kerülném. Viszont tudom és félek, hogy valamikor meg is tenném. Az a baj, hogy most utoljára találkozok a pszichológussal, mert utána 1 hónapra szabadságra megy.

Szoval a nagy kérdés. Inkább hazudjak a pszichológusnak, hogy ne kerüljek korházba és szenvedjek itthon vagy mondjam el neki tudva, hogy valószínűleg korház.

Bocsánat, hogy hosszú lett köszönöm, hogy elolvastad további szép napot! :)

2021. júl. 1. 10:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%
Mi az alap ok, ami miatt nem jó itt, az élet Neked? Ha szeretnéd, nyugodtan írd meg privát üzenetben. ♥️
2021. júl. 1. 11:23
 12/28 A kérdező kommentje:
Ahj nagyon köszönöm mindenkinek a kedves szavakat nagyon jól esett. Nem mert az öngyilkossági kisérletemről jóval később tudott kb 1 honappal később szóval akkor már mindegy volt.
2021. júl. 1. 11:35
 13/28 anonim ***** válasza:
94%
Legyél vele őszinte, és ne add fel, én hiszek benned, hogy egy szép történetet fogsz megélni. Küzdelem nélkül nem nyered meg ezt a háborút, de legyél erős, és amikor eljön az időd hosszú évek elteltével, majd akkor koccintunk isteneinkel! Ez még nem a te időd, fel a fejjel!
2021. júl. 1. 12:15
 14/28 anonim ***** válasza:
95%

Mindenképpen mondd el neki, akár beküld valahova, akár nem, így fog tudni akár csak egy picit is segíteni. Beszélgess sokat a szüleiddel, bátyáddal is, ha jó a kapcsolatotok.

Tudom, hogy nagyon bizonytalan most az egész világod, és az egész kamaszkorod ezzel telt, úgyhogy óriási most ez a probléma. De hidd el, hogy ha dolgozol vele, ez megoldható, leküzdhető, és előtted a felnőtt élet. Még ha annyi időt fordítasz a gyógyulásra, amennyit eddig összesen éltél (és az nagyon sok), akkor is előtted lesz még utána akár 50 év is, amit leélhetsz boldogan. Ne dobd el ezt magadtól. Előbb-utóbb, főleg, hogy segítséged is van, túljutsz ezen, de utána még ott kell lenned, hogy ezt megéld.

2021. júl. 1. 12:19
 15/28 anonim ***** válasza:
91%

Ilyen súlyos esetben pszichiáter szükséges és gyógyszeres kezelés azonnal.Ha mindennapos a gondolat és közel van az hogy meg is tedd(illetve már próbáltad is) akkor meg kórház.

Már az elejétől erre lett volna szükség, ezen a szinten a pszichológus nagyon kevés, de ez sajnos látszik is az állapotodból.

Minél hamarabb kérj rendes segítséget,magánrendelésre a legjobb és szólj a szüleidnek még ma.

Jobbulást és kitartást.

2021. júl. 1. 12:41
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

16 évesen mit tudsz még az életről? Tessék kitartóbbnak lenni! Még 40 évesen is újat lehet kezdeni!! Miről beszélünk 16 évesen.

Olvassál Zsoltárok könyvét! Nekem az életmentő volt.

Nézz szép filmeket. Nekem kedvencem a Szeméttelep (2014), angolul Trash.

2021. júl. 1. 13:04
 17/28 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, a te szinteden a pszichológus már rég nem elég. Pszichiáter kell és gyógyszeres kezelés.

Mondanám, hogy kérdezd meg a pszichológust, hogy melyik magánpszichiátert ajánlaná, de erősen kételkedem abban a „szakemberben”, aki nem még mindig nem küldött át téged egy pszichiáterhez.

16: Igen a kérdezőnek pont erre van szüksége. Vallási fanatikusokat ki kellene tiltani a mentális egészség kategóriából.

2021. júl. 1. 13:17
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
#16 vagyok, én is voltam öngyilkosság közvetlen közelében, ezért mertem hozzászólni. Csak én 30 éves korom környékén. Nem vagyok vallási fanatikus.
2021. júl. 1. 14:00
 19/28 anonim ***** válasza:
És igazuk van a többieknek, azonnali pszichológusi konzultációra van szükség, amíg ez az állapot fennáll.
2021. júl. 1. 14:03
 20/28 anonim ***** válasza:
Látom, megmondtad neki. A háziorvosnak kell beutalnia, nem nektek telefonálgatni.
2021. júl. 1. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!