Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tennétek, ha valaki arra...

Mit tennétek, ha valaki arra kérne titeket, hogy 'felügyeljétek' az öngyilkosságát?

Figyelt kérdés

Nem régiben merült fel bennem a döntés, hogyha egy idegen, aki súlyos depresszióban szenved (hagyjuk azt, hogy hogyan ismerkedtetek meg) arra kérne titeket, hogy segítsétek őt a halálban, akár eszközökkel, akár utólag mentős felhívására, aki elvinné a hullát?

[vagy Ha egy beteg, aki bármilyen okból kifolyólag szenved a betegsége miatt és valószínűleg fog is, majd feladja a reményt és arra kér téged, hogy öld meg valahogyan, mivel ő nem tudja megtenni... akkor mit tennél?]

Tudom, hogy idióta dolog akár ilyet feltételezni is, csak hasonlóról álmodtam és amint felkeltem ez a kérdés merült fel bennem. Nem igazán tudom, hogy mi lenne ilyenkor a helyes döntés.

2020. máj. 19. 19:52
A kérdező szavazást indított:
Elbeszélgetnék vele és ha nincs más út, akkor megteszem amire kér
Elköszönök tőle. Tudom, hogy ehhez nem lennék elég erős
Próbálom minden áron megakadályozni, hogy megtegye
Segítenék neki egyből, hisz biztosan sokáig gondolkozott rajta, mire erre a döntésre jutott
Ráhívom azonnal a mentősöket
Ajánlok neki egy jó pszichológust/pszichiátert és ott hagyom
Próbálok nem tudomást venni róla és a kérdéséről
45 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
Öngyilkosságban segíteni bűncselekmény
2020. máj. 19. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy idegen miatt nem mennék börtönbe ,se nem cipelnék magammal egy életen át tartó lelkiismeretfurdalást,bármennyire is sajnálnám .

Valószínűleg kihívnám rá a mentőt ,ha ott helyben készül megtenni . Az elbeszélgetés ,az már szärnak a pofon ilyenkor .

2020. máj. 19. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
SEMMIKÉPP nem segédkeznék neki! Tudomásul veheted a fájdalmát és együttérezhetsz vele, de ez nem jogosít fel téged a segédkezésre sem törvényileg, sem vallási szempontból, ha hiszel az ilyesmiben. Más szóval, egyértelműen nem lenne rá alapod, hogy ilyenhez segítő kezet nyújts, sőt, ha tudomásod van arról, hogy valaki komolyan fontolgatja az önsértést/öngyilkosságod, akkor legjobb tudomásom szerint kötelességed kihívni hozzá a hatóságokat. (Gondolom a mentőket).
2020. máj. 19. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
23%
Nyakon vágnám, aztán hívnám a mentőket. Minden más bűncselekmény, amit börtönnel jutalmaznak.
2020. máj. 19. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol. Ezert borton jar, de meg szobeli biztatasert is.
2020. máj. 19. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!