Mit tegyek ha ma majdnem öngyilkos lettem? Ti mit tennétek?
Szóval már lassan 2 hónapja folyamatosan ott van az a kínzó gondolat, hogy nem szeretnék élni. Az volt a rövid távú célom, hogy a nyaralást bírjam ki de ott is sokszor előjött ez a gondolat. Viszont annak vége ezért az elmúlt 3-4 napba mindig valamilyen barátomnál voltam egyrészt mert így nemfogom tudni elkövetni másrészt hátha felvidít kicsit. Nos ez nem így lett ugyanúgy bennem volt ez az őrlő érzés, hogy nem látok más kiutat. Viszont ma már egyedül vagyok itthon így arra a döntésre jutottam hát megteszem. Mindent előkészítettem, hogy mit veszek fel, hogy mit viszek a búcsú levelet és a jelszavaimat leirtam elraktam egy olyan helyre ahol meg lehet találni viszonylag könnyen még ébresztőt is állítottam be, hogy minél hamarabb megtehessem. Ezt el is terveztem ám reggel édesanyám mondta, hogy hazajön a bátyám és mivel mindenki úgy tudja itthon vagyok nem tehetném meg (mert nem otthon tenném meg hanem máshol).
Ma délután megyek pszichológushoz és tudom hogy el kell mondanom neki de nagyon félek, hogy korházba fog küldeni. Bár logikusan ez lenne a legjobb számomra mègis inkább kerülném. Viszont tudom és félek, hogy valamikor meg is tenném. Az a baj, hogy most utoljára találkozok a pszichológussal, mert utána 1 hónapra szabadságra megy.
Szoval a nagy kérdés. Inkább hazudjak a pszichológusnak, hogy ne kerüljek korházba és szenvedjek itthon vagy mondjam el neki tudva, hogy valószínűleg korház.
Bocsánat, hogy hosszú lett köszönöm, hogy elolvastad további szép napot! :)
Mindenképpen mondd meg a pszichológusnak! Este rá fogok kérdezni, hogy megtörtént-e.
Amúgy a családodat és a barátodat szemlátomást szereted. Akkor hogy merül egyáltalán fel, hogy örökre itthagynád őket és az ő életüket is végképp tönkretennéd?
Menj be a kórházba, lehet ott megpróbálnak rendbetenni kicsit.
Hány éves vagy és miért akarsz egyébként öngyilkos lenni?
Lenne valami ami meg tudná változtatni az életed, hogy ne így gondold?
Sajnálom, hogy így érzed, de nem kéne feladnod. Bár nem tudhatjuk biztosan, de az is elképzelhető, hogy ha megteszed, nem tűnsz csak úgy el, hanem ugyanúgy megmaradnak a problémáid a halálod után.
Még tuti van előtted egy csomó év, amíg Bármi történhet. Általában az ilyen rossz időszakok csak átmeneti állapotok. Rengeteg depresszióval küzdő ember felépült már és máshogy látja a világot. Ne vedd el az esélyt saját magadtól. Ha még szar is az életed, de ameddig még élsz, addig mindig van remény hogy megváltozzanak a dolgok!
Mindenképp mondd el neki, azért jársz hozzá, hogy segítsen neked és csak akkor tud, ha nem hallgatod el előle ezeket sem. Az csak ideiglenes megoldás, hogy soha nem hagynak egyedül.
Így hogy egy hónapig szabadságon lesz, főleg fontos, hogy mondd el most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!