Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudom, hogy jó-e a...

Honnan tudom, hogy jó-e a pszichológus, akihez járok?

Figyelt kérdés
Igazából pszichiáter, de nem adott semmi gyógyszert, terápiát tart. 6x beszéltem eddig vele, de általában csak meghallgat, nem mond sok dolgot rá, pl van egy reménytelen szerelem az életemben, elmeséltem neki, hogy se vele nem lenne jó, se nélküle nem jó, nem tudom mit csináljak. Erre kérdéseket tett fel a férfiról, meséltem róla sokat, hogy viselkedik velem stb. Azt mondta, ha el akarok tőle távolodni, beszéljek vele, hogy mért viselkedik így velem, így hátha sikerül valahogy reálisabban látnom a dolgot. De kb ennyit tudott mondani, nem tudom mit vártam, de ennyit a barátnőm is tud tanácsolni, ezért fizessek 10ezreket? Csak kíváncsi vagyok, hogy szerintetek is ennyi amit ilyen esetben mondani szoktak? Az önbizalmammal van még gond, de egyelőre ebben se jutottunk még sehova. Tényleg nincs tapasztalatom, adjak még időt neki, vagy keressek mást? Az önbizalom dologban ott tartunk, hogy össze kellett írnom, hogy mik a jó tulajdonságaim, nem tudtam túl sokat írni, erre annyit kérdezett, szerintem milyen az a nő, aki szerintem jó barátnője lenne egy férfinak. Mondtam pár dolgot, de ennyi, hiányérzetem van, várnék valamit,de nem mond nagy dolgokat. Vagy ez így jó, ne várjak többet?
2021. jún. 29. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Pszichiater nem fog neked parkapcsolati tanacsokat adni es onbizalmat novelni, ez az a helyzet, mikor meg a coach is jo...
2021. jún. 29. 20:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Pszichoterapeuta is, és önértékelési gondokkal is lehetne menni hozzá, azt írja az oldalán.
2021. jún. 29. 20:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól még igaz, amit 1# ír. A pszichiáter/pszichoterapeuta nem ad és nem is adhat tanácsot.

Ha bizonytalan vagy, akkor kérdezz rá pár dologra: Milyen pszichoterápiás módszert alkalmaz? Mi a terápiás cél, honnan hova akartok eljutni? Milyennek látja ő a haladásodat a terápiában?

2021. jún. 29. 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:

A leírásod szerint analízisnek tűnik.

Jobb lehet egy mélylélektani terapeuta, aki dinamikus terápiát csinál.

2021. jún. 29. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

A pszichoterapeuta adhat tanácsot. Kevered a fogalmakat szerintem.

Mindig meglepödök mikor valaki azzal jön, hogy pár alkalom óta járok pszichiáterhez és nem tartok sehol..meg, hogy ő mennyit fizet érte. Kutyát nem érdekel tárcsám, hogy mennyit fizetsz, örülj neki hogy csak ennyit. Megtanult azért a pénzért.

A másik pedig, hogy x nap alkalom alatt ne várd már el, hogy egy életnyit hordozott defektet kijavitson. Az az alkalom pont annyira elég, hogy kezdjen megismerni. Aztán utána mehet terápia az önbizalmaddal kapcsolatban.

Nem azért megy az ember szakemberhez, hogy ő beszéljen. Neked kell beszélned, ő max belekérdezget és azáltal rávezet, kimondat veled dolgokat..Aztán meg azt kezdesz a belső információddal amit akarsz.

Nem fogja azt mondani, hogy mond ezt meg azt neki. Nem ő éli a te életed. te éled a sajátodat.

2021. jún. 29. 21:30
 6/6 A kérdező kommentje:
5ös kivételével a többi választ köszönöm
2021. jún. 30. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!