Hogyan működik egy állattól való fóbia?
Aki pl fél a békától vagy a póktól (akár kutyától, vagy baromfitól) valójában mitől fél? Az összes fajtától vagy csak egy adott fajtától?
Sokszor hallom másoktól, hogy félek valamilyen állattól, és ilyen gyűjtőfogalmakat adnak meg, amin belül nagyon sok különböző méretű, színű, egyéb tulajdonságú állat van. Persze vannak közös tulajdonságaik is, de pl. kígyók közül nem mind mar vagy kutyából van öleb és emberméretű is.
Szöveges válaszban írjátok le pontosan mitől féltek és szerintetek mi az oka. Persze csak akkor, ha ezt nektek nem okoz gondot felidézni, nincs kényszer.
Köszönöm a válaszokat!
Én a fekete kutyáktól félek mert régen volt egy az utcánkban amelyik többször megharapott amikor kiszökött a kerítésen.
Azóta ha fekete kutyát látok leizzadok és olyan adrenalin önt el, hogy szédülök és csöng tőle a fülem.
Alapvetően minden kutyától tartok de halálfélelmet csak a fekete kutya okoz.
#1-es vagyok
Szerintem a pipik nagyon aranyosak. Amikor letámadtak, az a kaja miatt lehetett valószínűleg... :) Minden állat imád enni. Persze ettől függetlenül megértem, hogy más félhet is tőlük, de én cukinak tartom a mozgásukat. :) Valaki meg biztos a békákat tartja cukinak, na, én meg azoktól menekülök visítva... :D
Én a kecskéktől félek. Bár itt nem mérvadó, hogy sokszínű, stb. :)
De például a bárányoktól nem, meg a kis bociktól sem. Csak a kecskéktől.
Ez úgy alakult ki, hogy kicsiként voltam állatkertben, volt nálam ilyen kaja amivel lehetett etetni a kecskéket a simogatóban. Akkor, mivel kicsi voltam, a kecskék kb. akkorák voltak, mint én. Aztán a sarokba szorított, mert érezte a kaját a kezemben, és tolatott nekem. Nem bántott, csak nyomott a sarokba, én meg nagyon féltem, meg volt, amelyik futott felém.
Olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy nem nagyon merek bemenni hozzájuk a simogatóba.
Apukám a pókoktól fél (minden póktól).
26/N.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!