Hogyan működik egy állattól való fóbia?
Aki pl fél a békától vagy a póktól (akár kutyától, vagy baromfitól) valójában mitől fél? Az összes fajtától vagy csak egy adott fajtától?
Sokszor hallom másoktól, hogy félek valamilyen állattól, és ilyen gyűjtőfogalmakat adnak meg, amin belül nagyon sok különböző méretű, színű, egyéb tulajdonságú állat van. Persze vannak közös tulajdonságaik is, de pl. kígyók közül nem mind mar vagy kutyából van öleb és emberméretű is.
Szöveges válaszban írjátok le pontosan mitől féltek és szerintetek mi az oka. Persze csak akkor, ha ezt nektek nem okoz gondot felidézni, nincs kényszer.
Köszönöm a válaszokat!
Én a pókoktól félek, nehéz elmondani, miért.
Kb majdnem az összestől, kivéve a pár milliméteresektől.
Amúgy nem utálom őket, szóval ha látok egyet szenvedni, megsajnálom, inkább hátborzongató érzés elképzelni, hogy rajtam mászik.
Plusz kb az összes póz, amit fel tud venni, az szerintem mind hátborzongató. Főleg ahogy ereszkedik le, vagy ahogy szövi a hálóját.
Amikor meglátok egyet, képes vagyok percekig bámulni, mint valami idióta, mintha a kaszást néznem, aki valami alattomos dologra készül éppen :D
A fóbiák kezelése egyszerű, és gyors.
Én mindentől aminek tolla van. Minél nagyobb annàl jobban.
Gyerekkoromban egy csapat csirke letàmadt mert kenyérrel a kezemben szaladtam oda, hogy "pipi" Én erre nem is emlékszek, csak mesélték.
Maga az egész mozgàsuk, ha elkezd szàrnyàval csapkodni, ahogy sétàl, meg az egész kinézete. Még egy galambtól is fosok, 28 év alatt jutottam odàig, hogy arrébb hesegetem ha felém jön. Persze csak óvatosan nehogy csapkodjon.
Tisztàban vagyok vele, hogy irreàlis. Kellő tàvolsàgból egy cinegét, vagy egy kiskacsàt cukinak tartok. Sőt egyszer egy galambot is megsírattam mert pàrom megpróbàlta megmenteni de elpusztult.
Megenni sem tudom. Legfeljebb a csirkemellet, mert làtom egy szàrnyban vagy egy combban az àllatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!