Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline-ok ti akkoris...

Borderline-ok ti akkoris mutattok tuneteket, ha nincs parkapcsolatotok?

Figyelt kérdés
En jobban vagyok, amikor nem ismerkedek es nincs senkim, mert nem vagyok olyan eros erzelmi behatasnak kiteve es nem kell felnek, hogy nem felelek meg es elhagynak vagy valami, de nyilvan egyedul lenni sem jo.

2021. jún. 12. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Ptsd?Az mi, bocsi?
2021. jún. 12. 11:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Poszttraumas stressz szindroma
2021. jún. 12. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Rajtam egészen addig nem jöttek ki extrémebb mértékben a tünetek, amíg nem lett kapcsolatom.
2021. jún. 12. 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is rosszabbul vagyok, mikor kapcsolatban vagyok.
2021. jún. 14. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is jobban “tünetelek” párkapcsolatban, mert ott az intimebb kapcsolat, a kvázi összeolvadás érzése valahogy lebontja azokat a falakat, amikkel körbeveszem magam amikor nincs barátom, mert ha elég távol vannak az emberek, akkor jobban tudok működni, kevésbé ártok a kapcsolataimnak. Nyilván ez valahol azt is jelenti, hogy néha elég magányos tudok lenni, de ha tényleg “rászállnék” egy barátomra, akkor sokkal elviselhetetlenebb lehet emiatt őt elveszíteni, mint az hogy vannak olyan napjaim amikor iszonyú egyedül érzem magam és szenvedek.
2021. jún. 20. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak a kérdésre nem válaszoltam normálisan: szóval párkapcsolat nélkül igyekszem mindenkit pont annyira távol tartani, hogy ne nagyon jöjjön ki/ők minimálisat tapasztaljanak ebből. Amikor nincs barátom, akkor sokkal több a magányos szenvedés, amikor magamat mardosom belülről, ha viszont van, akkor kvázi közösen szenvedünk miattam…
2021. jún. 20. 13:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy volt barátnőmről a kapcsolatunk során derült ki, hogy borderline. Megfelelési kényszert, kisebbségi érzést hozott ki belőle, ráadásul szexuálisan is traumatizált volt. Gyakoriak voltak a dühkitörései, nyilvános helyen többször jelenetet rendezett, az önvagdosásig és a zárt osztályig is eljutott. Amennyire tudom, miután szakítottunk, jobban lett.
2021. jún. 20. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút, két borderline ismerősöm van, és ez a szindróma az életük minden területét átjárja. Nemcsak párkapcsolatban, de bármilyen kapcsolatban ugyanúgy viselkednek, lehet az családi, baráti, vagy üzleti. Egyik legjellegzetesebb tünetük a fekete-fehér gondolkodás, és a katasztrofizálás. Minden apró, jelentéktelen esetet felfújnak, egy normális ember veszekedés után ingerültebben, de érzelmileg mégis stabilan fekszik le tegyük fel, aludni. A borderline erre nem képes, a barátaikat, családjukat ugyanúgy kicsinálják, mint a partnerüket. Egyszer nagyon szeretnek, utána pedig egy rossz szó, és gazember vagy. Mindenben valamilyen konfliktust keresnek, a lényeg, hogy generáljanak egyet.

Vannak funkcionáló borderline személyek is, több normális epizóddal, de tévhit, hogy egyedül jobban vannak. Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy párkapcsolatban jobban kirajzolódnak a tünetek. Egyedül általában saját magukat bántalmazzák.

2021. jún. 21. 14:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!