10 év után hogy tudnám egyedül leküzdeni a szorongásomat?
10 éve nagyon erősen szorongom. Számtalan pszichológust/pszichiátert jártam be. A kaput most az tette be, hogy a mostani pszichiáterem felírt egy gyógyszert, amitől érezhetően rosszabbodott az állapotom, de olyan szinten, ami már nem volt normális, szóltam neki nem törődött vele.
Le kell küzdenem ezt az egészet. Régen boltba sem tudtam menni sem tömegközlekedni. Az alapvető élethelyzetek (mint például a boltba menés, telefonálás) során elkezdek remegni, és majd kiugrik a szívem, szorít a gyomrom. Régen rengeteget hánytam a stressztől. Most jutottam el oda, hogy megállj. Ma lett volna egy program, amire el szerettem volna menni, de nem merek, így lemondtam. Illetve volt egy vizsgám ma, és egész este remegtem, nem aludtam, és reggel azt hittem elájulok.
Most jött el az a pont, hogy elég, hogy mennyi lehetőséget pazarlok el a szorongásom miatt.
Változtatni akarok. Akaraterőm még 10 év után is van, nem fogadom el, hogy ez örökké kísérteni fog. A segítségeteket kérem.
Ki hogyan küzdötte le? Mindig rossz történeteket hallani, de szerintem sok sikertörténet is van. MIndenkinek érdekelne a tapasztalata, aki szembe nézett ezzel az ördögi betegséggel. 10 éve keresem a kiutat, és ki akarok jönni.
A pszichológusoknak nem is tudom már mennyit fizettem...
A pszichiátereket meg többnyire nem érdeklem, van, hogy azt kapom, hogy rajtam nem is látszik, hogy szoronganék. :)
3-as és 6-os vagyok.
Kamaszkorom óta vannak szorongásaim,időnként pánikrohamaim. Az életminőségemet nagyon tönkre tette,volt,hogy iskolába se tudtam menni annyira rosszul voltam.
Volt hogy buszról le kellett szállnom,de olyan is hogy annyira erősen szorongtam,hogy dokihoz kellett menni (háziorvos) és nyugtató injekciót kaptam.
Elkezdtem magándokihoz járni és amíg nyugdíjba nem ment addig terelgetett :)
Az elején gyakrabban kellett mennem de amint a jó gyógyszer kombinációt megtaláltuk, és hatni kezdett csökkentek a találkozók.
Volt hogy évekig se láttuk egymást.
Ha nehezebb dolog jön az életemben amit nem könnyen dolgozok fel akkor előjön újra ez a betegség vagyis felerősödik (mint pl most is) de egyébként szinte teljesen jól voltam.
Dolgozom,férjhez mentem,gyereket szültem majd elváltam,tehát élem az életemet mint bárki más,ha jók a gyógyszerek és jó a doki,tünetmentesen lehet élni,szóval ne add fel.
Nekem a Citapram 30 mg nem volt elég az alváshoz,arra kaptam én a Yarocent,na azóta nincs forgolódás hajnal 2-ig.
Mint említettem most újra egy szorongósabb időszakom van,de tudom hogy ez kezelhető így kitartok.
Jelenleg új orvoshoz járok,bízom benne hamarosan újra a régi leszek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!