Akit kigyógyított szociális fóbiából a pszichológusa, annak pontosan mit/ hogy kellett tennie?
Van egy haverom. Nagyon jófej, jól el lehet vele dumálni, de mikor sétálunk látom rajta, hogy rendesen fél az idegenektől.
Soha nem volt barátnője, ismerkedni alig tud, de inkább sehogy.
Még a boltba sem akar bejönni, ha azt mondom, hogy vegyünk egy üditőt.
Fagyisnál nem is nagyon mer megszólalni.
stb...stb.
Mondtam neki, hogy menjen el pszichológushoz. El is kísérném, időpontot is foglalok neki, de folyton attól fél, hogy mi lesz ott.
Kéne neki 1-2 (vagy több) valódi történet, hogy ki hogyan gyógyult ki ebből.
Nem akarok hazudni, meg szerintem ki is szúrná.
Mondtam neki, hogy az orvos ért hozzá mit kell tenni, ez a dolga.
Mondtam, hogy ne féljen mert ott fogom kint várni, de ha kell az elején be is megyek vele, ameddig kicsit megismeri az orvost. (Utána már nem annyira fél, kicsit megnyílna.)
Mondtam, hogy csak beszélget vele és nyugi, de folyton azt kérdezgeti, hogy mi lesz.
Szeretnék neki néhány történetet és kezelés módot vagy múdszert mondani amit szoktak javasolni, alkalmazni.
Akkor kicsit elmenne ez a bizonytalan kedve.
Kérlek írjátok már le, hogy veletek mi volt, mit kellett csinálnotok, mit javasoltak. Ilyeneket.
Nagyon fontos lenne.
Köszönöm!
Hogyan sikerült?
Írd le ide, hogy lássa mindenki
Igen, írd le kérlek!
És a többiek is!
Ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy mindenki írja le a saját élményeit tapasztalatait, gyógyulását és úgy az egész történetet.
Nem érdekel, hogy mi mit hisz és kinek mi a véleménye!
Valós, megtörtén, megélt tényeket/ történeteket/ eseményeket írjatok.
A kedvező a hogyanra kíváncsi....
Milyen élet változáson ment keresztül? Milyen terápia segített?
Mi hozta meg a változást ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!