Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akit kigyógyított szociális...

Akit kigyógyított szociális fóbiából a pszichológusa, annak pontosan mit/ hogy kellett tennie?

Figyelt kérdés

Van egy haverom. Nagyon jófej, jól el lehet vele dumálni, de mikor sétálunk látom rajta, hogy rendesen fél az idegenektől.

Soha nem volt barátnője, ismerkedni alig tud, de inkább sehogy.

Még a boltba sem akar bejönni, ha azt mondom, hogy vegyünk egy üditőt.

Fagyisnál nem is nagyon mer megszólalni.

stb...stb.

Mondtam neki, hogy menjen el pszichológushoz. El is kísérném, időpontot is foglalok neki, de folyton attól fél, hogy mi lesz ott.

Kéne neki 1-2 (vagy több) valódi történet, hogy ki hogyan gyógyult ki ebből.

Nem akarok hazudni, meg szerintem ki is szúrná.

Mondtam neki, hogy az orvos ért hozzá mit kell tenni, ez a dolga.

Mondtam, hogy ne féljen mert ott fogom kint várni, de ha kell az elején be is megyek vele, ameddig kicsit megismeri az orvost. (Utána már nem annyira fél, kicsit megnyílna.)

Mondtam, hogy csak beszélget vele és nyugi, de folyton azt kérdezgeti, hogy mi lesz.

Szeretnék neki néhány történetet és kezelés módot vagy múdszert mondani amit szoktak javasolni, alkalmazni.

Akkor kicsit elmenne ez a bizonytalan kedve.

Kérlek írjátok már le, hogy veletek mi volt, mit kellett csinálnotok, mit javasoltak. Ilyeneket.

Nagyon fontos lenne.

Köszönöm!

2021. jún. 8. 19:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
20# Felfogjuk... Ne nézz már minket ennyire ostobának, nekem is társult mellé depresszió és pánikbetegség. Te azt írtad, hogy nincs olyan ember, aki legyőzte. Mi ezt cáfoltuk, mert nincs így...
2021. jún. 17. 09:57
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem ugyan az a válaszoló voltam. Nem írtam ilyet, csak zavar, hogy mindent egy kalap alá vesztek. Nem vagy attól különleges, hogy nálad elmúlt, ugyanis csak a körülményeid miatt volt lehetséges legyőznöd, de nyugodtan bemagyarázhatod magadnak, hogy te vagy olyan erős (?) h le tudtad győzni a szorongást. Meg kéne érteni, hogy mindenki adott lehetőségekkel rendelkezik, tehát a siker/kudarc valójában nem jelent semmit az emberre nézve. Minden eset más és más, van amikor le lehet győzni és van amikor nem, és erről senki NEM TEHET.
2021. jún. 17. 11:14
 23/28 anonim ***** válasza:

Hogyan sikerült?

Írd le ide, hogy lássa mindenki

2021. jún. 17. 15:20
 24/28 A kérdező kommentje:

Igen, írd le kérlek!

És a többiek is!

Ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy mindenki írja le a saját élményeit tapasztalatait, gyógyulását és úgy az egész történetet.

Nem érdekel, hogy mi mit hisz és kinek mi a véleménye!

Valós, megtörtén, megélt tényeket/ történeteket/ eseményeket írjatok.

2021. jún. 17. 20:46
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
Én leirtam erre le lettem basz.a hogy az nem ugy van.mas is leirta.minek irjuk le mikor itr van ez a két okos aki magát mentegeti és más harcát meg lekicsinyli?
2021. jún. 17. 22:15
 26/28 anonim ***** válasza:
39%
Menjél, írjál egy mein kampfot :D Amit leírtál az bullshit.
2021. jún. 17. 23:07
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

A kedvező a hogyanra kíváncsi....

Milyen élet változáson ment keresztül? Milyen terápia segített?

Mi hozta meg a változást ...

2021. jún. 18. 16:20
 28/28 anonim ***** válasza:
Sikerült legyőznie a haverodnak?
2023. jan. 3. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!