Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha félek a...

Mit csináljak ha félek a haláltól?

Figyelt kérdés
Eléggé gondolkozom az öngyilkosságon, igazából vannak céljaim és terveim a jövőre nézve amit mindennél jobban megszeretnék valósítani de kezdek rá jönni hogy ez nem sikerülhet. Egy senki vagyok. Születésemtől fogva csak szenvedek. És sajnos az öngyilkosságon kívül nem maradt más választásom. Az a baj hogy hatalmas bennem az élet ösztön és valószínűleg ezért sem merem meg tenni. Mit tudnék ez ellen tenni?

2021. máj. 28. 09:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én értelek kérdező, ugyanígy érzem magam, szerintem kb csak a félelem tart vissza.

18:14-es, neked meg jobb lett a szánalmas kis életed attól hogy ezt ideböfögted?

2021. jún. 12. 18:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen, könnyebb lett a lelkemnek. XD Mindenki és minden szenved nem csak ő. Mégis muszáj élni. És az állatok mit mondjanak ha mi panaszkodunk? No ők az igazán magatehetetlenek, nem mi. Szó nélkül kinlódanak, szenvednek, kinozzák őket. Megeszik őket élve. Stb. Nekik miért kell szenvedniük? Nem tudnak beszélni, sem panaszkodni, sem orditani a fájdalomtól, ha azt hiszed hogy szenvedsz jussanak az állatok az eszedbe. Megérdemlik, hogy gondolj rájuk. Mennyire kiszolgáltatottak. És neked mekkora előnyöd van velük szemben. Tudsz beszélni, segiteni magadon. De ők nem tudnak tenni semmit sem.
2021. jún. 13. 09:55
 13/15 anonim ***** válasza:

És csak azért, mert mások is szenvednek, egyesek jobban (ez kétségtelen), akkor neki nincs joga rosszul éreznie magát?

Szép dolog, hogy ennyire szíveden viseled az állatok sorsát. Nem kötekedésből kédezem: teszel valamit azért, hogy humánusabb bánásmódban részesüljenek? Mert az egyáltalán nem segít rajtuk, ha csak gondolunk rájuk, és arra használjuk őket, hogy elbagatellizáljuk mások (vagy akár saját magunk) szenvedését

2021. jún. 13. 19:23
 14/15 anonim ***** válasza:
De, van joga hozzá, csak hasznára nincsen. Akár jól is érezhetné magát nem? Én nem akarom senki szenvedését lekicsinyíteni, jogom sincs hozzá. Tulképpen csak rá akartam ébreszteni a kérdezőt, hogy nincs egyedül ezekkel a dolgokkal. És ha esetleg megbántottam, akkor sajnálom. Mondjuk igaz, nekem sem lett jobb, mikor azzal jöttek nekem, hogy bizony másoknak sokkal rosszabb. Bevallom, nekem ez kicsit sem segített.
2021. jún. 13. 21:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja, és még valami. Az egó. Ami mindenkiben benne van, az a rohadt egó. Az egó azt sugallja, hogy én nem szenvedhetek, inkább megölöm magam. Ahhoz alázat kell, hogy az ember elfogadja a szenvedést, vagy a kellemetlenségeket. Ki vagyok én, hogy szenvedjek ebben a büdös életben, ugye ezt sugallja az egó. És megalázva érezzük magunkat, mikor rájövünk a korlátainkra. És réjövünk hogy mennyi kompromisszumot kell elfogadnunk pusztán a túlélésünkhöz. Kövezzetek meg ha nem igaz, amiket mondok. Nekem például olyanokkal kell élnem együtt, akiktől okádok, akiket megvetek, és utálok. De a túlélés miatt muszáj elfogadni. De hogy megéri-e még igy is az hogy éljek, fogalmam sincs.
2021. jún. 13. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!