Szerintetek normális ez a reakció (elkeseredettség, depresszió) amit az élethelyzetem vált ki belőlem? 27F
Több szempontból is rettenetesen elégedetlen vagyok az életemmel.
Nem piacképes szakon tanultam az egyetemen, emiatt nagyon nehéz volt elhelyezkednem. Egy kis szerencsével sikerült, de a fizetés elég alacsony. A végzés utáni 1,5 - 2 éves munkanélküliség, illetve szakképzettséget nem igénylő munkák végzése eléggé kikezdte az idegrendszeremet.
Erre jön az, hogy nem szeretek itthon lakni, a semmirekellő 30+os bátyámhoz kell folyton alkalmazkodnom, nincs semmi magánszférám. Alig várom hogy elköltözzek, de még nem tudtam annyit félretenni.
Ha ez még nem lenne elég, a külsőmmel is elégedetlen vagyok, nincs túl sok önbizalmam, nem volt még komoly párkapcsolatom sem. Pár hónapja ismerkedtem egy lánnyal, elég közel is kerültünk egymáshoz, de sajnos szinte egyik pillanatról a másikra vége lett, ami nagyon mély nyomot hagyott bennem. Igyekszem változtatni a külsőmön, hátha akkor jobban fogom magam érezni a bőrömben is.
Akármikor belegondolok abba, hogy hol tartok az életben, teljesen elkeserít, szinte sírnom kell, arra is gondoltam hogy jobb lenne meghalni mint ezt a szar életet élni. Nincs kedvem semmihez, nem tudok örülni semminek, nem akarok beszélni senkivel, egész nap lehangolt és feszült vagyok. Ehhez képest pl a bátyám majd kiugrik a bőréből meg vigyorog egész nap, ami rohadt idegesítő. Ő nem érzékeli hogy menyire szánalmas az élete vagy az én felfogásom nincs rendben?
Sokszor belegondolok abba, hogy már csak pár évem van rendbe hozni a dolgokat, így is elvesztegettem szinte a teljes fiatalságomat. Szerintem az a valamirevaló élet, ha az ember saját egzisztenciát épít fel, van saját családja vagy legalább párja, és nem utál bemenni dolgozni minden nap. Mi értelme az olyan életnek ha valaki 40 évesen is a szülei lakásában fetreng, nincsen se párja se barátai és minimálbért keres?
Mire én végzek a tanulmányaimmal, annyi idős leszek, mint te. Biológia szakon vagyok, most fogok államvizsgázni, és utána még 2 év a mesterképzés. Sokszor gondolok arra, hogy még sosem kellett dolgoznom, a kortársaimmal ellenben semmi tapasztalatom nincs, elkényeztetettnek érzem magam. És nincsenek infóim, hogy el tudok-e majd helyezkedni.
Nekem egy 30+os nővérem van. Ő főállású háziasszony, minden pénzüket a férje keresi Németben. De ők hónapról hónapra élnek, mert azt a jó keresetet folyton elköltik minden hülyeségre. Ezért valszeg örökre albérletben fognak maradni, a 3 gyerekük pedig már most 3-4 évesen tök el van kényeztetve, mert így semmit nem éreznek az élet súlyából. De mind az öten boldogabbak, mint én.
Én is elégedetlen vagyok a testemmel. Ám kertes házban lakunk, már egy ideje szépítgetem az udvart, és a karjaim már erősödtek egy kicsit. Pl a földet hordom egyik területről a másikra, hogy az ültetendő virágoknak jó talajuk legyen. Vettem egy napelemes szökőkút korongot, abból is lehet alkotni vmit :)
Én mondjuk nem gondolom, hogy már csak pár évem van. 50 évesen is újra lehet indulni, csak akkor már másmilyen világnézettel. Én is el akarok költözni itthonról, de még nagyon messze van az. Párt akarok, gyerekeket viszont nem, mert rossz példákat láttam velük a rokonságban.
24F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!