Egyre elkeseredettebb vagyok! Anyukámnak sincs normális munkája? (bőv. Lent)
Sokan mondják h felesleges továbbtanulni,mert ma már azzal sem érek többet.
Szerintetek érdemes továbbtanulni(felsőfokon)? Van itt olyan aki érettségivel talált munkát?
Szerintem érettségi után egy okj-s képzés (amíg ugye ingyenes) Utána meg fősuli/egyetem. Persze ott sem mindegy milyen szakra mész, de nézelődj, hogy melyek azok a szakmák amiket jobban keresnek. Mert pl nagyon sokan mennek pl kommunikáció, meg turizmus stb szakokra ami biztos jó stb., de nem hinném, hogy ennyi ember el is fog ezzel helyezkedni.
A másik pedig, hogy a nyelvtudás nagyon kell.
Én így csinálom jelenleg, mert az, hogy érettségim van azzal kb semmire sem megyek. Elmehetek egy gyárba 60ezerért 3-4 műszakba...kb. ennyire elég legalábbis felénk.
Igen, érdemes tovább tanulni. Most lehet pl. CNC-seket keresnek, de mire te végeznél (ha érdekel is) már totál telt ház lesz.
Szóval tanuld ki magad azzá, amihez kedved van, amit szeretsz csinálni. Az biztos, hogy egyre kevesebb, és aztán majd egyre keresettebb lesz a jól képzett szakember.
Amúgy most minden területen nehéz elhelyezkedni, tudhatsz bármit, bármilyen jól. Sajnos most ilyen világot élünk, de idővel majdcsak javul a helyzet.
Az is jó dolog, ha több nyelvet ismersz és jól, bár ma még ez sem biztosíték. Férjem 5 nyelven is beszél, de mégis 2,5 éve kb., hogy munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!