Még lehet előzni hogy öngyilkos legyek?
Ha ez segít, 20-21 évesen én is így gondolkodtam, azt hittem sosem leszek jobban, de sikerült. (26 vagyok)
Nem hiszem hogy meghalni akarsz, én sem meghalni akartam, csak szörnyen kilátástalan és elkeserítő az életed. Egyetlen módot látsz arra hogy mindez megszűnjön, és ez lenne az öngyilkosság. Elképzeltem hogy nézne ki, ha megkapnák a hírt azok akik bántanak, jól átgondolnák és megbánnák hogy ezt tették velem! Végre nyitottak lennének arra hogy meghallgassanak, megértsenek és változzanak, de más késő lenne (Egy francot. Nem ez történne, és igazából nem is jelentene már semmit mert NEM LENNÉK!! Ők pedig akkor sem változnának!Ez csak fantázia! Azt hittem ezzel majd jól megleckéztetek mindenkit, de ez a legnagyobb hülyeség amit valaki tehet!)
DE tévedsz, mert az nem megoldás, viszont van kiút!
Azt érzed mindenkinek könnyebb, senki sem érti hogy milyen szörnyű érzéseket élsz át, és valahol igazad van, de abban nem, hogy ezzel egyedül vagy!
Mindenképpen szakemberhez kell fordulnod, nekem az segített 70%-ban. Vagy ha arra nincs lehetőséged, kérj meg egy iskolapszichológust, vagy terapeutát, természetgyógyászt, lelkészt, jó barátot, segítő családtagot, hogy beszéljen veled pár órát!
Hidd el, ha kibeszéled a problémát A-Zig, kiordítod magad, kisírod magad, a fájdalom nagy része eltűnik. Sok zavar van benned, amit te sem értesz, de ha kiadod, beszélsz róla, legalább megvilágosodik előtted, te is sok mindenre rájössz, kilépsz kicsit a saját nézőpontodból, és már nem is olyan szörnyű.
Ha nincs semmi más, akkor ragadj papírt és tollat, és írd ki magadból. Azt hinnéd hülyeség, és nem is tudsz mit írni először. De ahogy elkezded az első mondatot ÖMLENI fog belőled minden amit gondolsz/érzel. Én ezt megcsináltam több alkalommal, amikor mélyponton voltam. Teleírtam 4-5 oldalt, karcoltam a betűket, zokogtam közben, de amikor végeztem egy halom kő esett le a szívemről.
Menj ki a természetbe! Sétálj az erdőben, parkban, ülj ki pár órára, tisztítsd ki a fejed, próbálj csak a jelenre gondolni.Lélegezz, érezd a napot, érezd a fák illatát. Írj, olvass, HALLGASS ZENÉT ami jól esik, ez nagyon fontos! Akár nyugtató meditációs zenéket is, rengeteget segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!