Betegesen paranoiás vagyok. Mit tegyek?
Állandó félelemben, szorongásokban élek egy jó ideje már.
Két nagy paranoiám van:
1. mindenben bűnt látok. Mindig azt hiszem, hogy valami bűnt követek el, és hogy következménye lesz. Ez azért lehet mert már többször alakult ki kalamajka amiatt h járt a szám, és nem tudok egyszerűen anélkül már kb. semmit csinálni h ne tartanék attól h kelepcébe kerülhetek miatta. Még akkor is aggódok amikor tudom h semmi rossz nincs abban amit teszek/mondok. Folyton rettegek attól is h valaki feljelent bár nem tudom miért de folyamatosan ettől tartok h valaki fel fog jelenteni. Tudom józanésszel h nem csinálok semmi rosszat mégis félek szinte mindig h valami bűnt követek el és hogy valaki fel fog ezért jelenteni.
2. mindig azt hiszem h elhagytam valamimet. Percenként tapizom a zsebemet h megvan-e mindenem, nézegetem a táskámat nem hiányzik-e valami, megnézem mindig a buszbérletemen h mettől meddig érvényes és azt h hanyadika van nehogy érvénytelen legyen. Főleg amikor valami tömegközlekedési járművel utazom olyankor jön elő ez a legjobban. Ez arra fogható hogy nem lakom valami biztonságos környéken, de szerintem akkor is beteges már amit csinálok.
Röviden: mindig attól félek h valami bűntettet követek el és attól hogy elhagyok valamit.
Mit lehet ez ellen tenni? mások is vannak így vele?
Ezek nekem is megvannak, meg még plusz pár dolog, én sima feszültségnek tudom be a dolgokat. De hogy miért vagyok feszült? Pont az ilyen paranoiák miatt. Szóval gerjesztem magam egész nap kb.
Egyszer próbáltam a zöldet egy baráttal, az jó volt, ellazultam tőle, és nem olyan értelemben mint alkoholtól. De nem kivitelezhető, túl sokba van, plusz valamiért illegális, aztán nem hiányzik a pénzbírság/börtön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!