Betegesen félek a bogaraktól és rovaroktól. Hogyan tudnám leküzdeni?
#1-es vagyoj
Egyszer pl. berepült egy cserebogár, és pánikrohamot kaptam, azután 2 napig anyuval aludtam.
A fóbiákat úgy lehet leküzdeni, h fokozatosan hozzászoktatod magad a félelmetes dologhoz, itt a bogarakhoz. Előbb nézz meséket, amikben bogarak vannak, ez csak rajzfilm, pl Egy bogár élete. Aztán lehet rajzolgatni őket, vagy pl természetfilmet nézni róluk. Később megnézhetsz egy hangyát messziről, aztán közelebbről.:)
Végül nagyobb jószágokat is, pl katicabogár és társai.
Nagyon leegyszerűsítve az történik, hogy a fokozatos terheléshez hozzászokik az agyad és az idegrendszered, így kioltódik a szorongás. Előbb csak csökken, végül el is múlik a félelem. De rendszeresen gyakorolni kell, amíg teljesen le nem küzdöd. A Mester fokozat az lesz, amikor majd Kínában nyalogatod unott képpel a bogaras nyalókát.:)
Poloskat csak porszivoval kozelitem meg, régivel. Teli kabatban.
Hangyatol rettegek, kiskoromban maszott fulembe.
Ha osszefufgoen van 5 db, sikitok reflexbol, nem nyúlok hozzá.
Agyoncsapom max.
Most, 20 evvel kesobb eljutottam oda, hogy ha egy van, akkkr neha agyon merem nyomni azt az egyet
Nekem a poloskáknál kifejezetten az adott bátorságot, hogy leütögettem őket. Egyszer egy dobozzal leütöttem repülés közben, máskor már nem emlékszem mivel, de elpusztult a kis szemétládája!
Ha az ablakon nincs szúnyogháló feltéve, azt mindenképp pótold. Én vettem még hangyairtót is (kis földre tehető cucc), kertbe ültess olyan virágokat vagy a párkányra,melyeket nem szeretnek a bogarak (google tuti leírja), szóval biztosítsd be magad, én azt mondom. Kertben nem ciki levendulabokor mellett ülni, ha félsz a molylepkéktől is egy nyári estén (én fúúú de utálom őket). Illetve szerintem a szúnyogriasztó spray-k jók lehetnek más bogarak meg ilyen eeeewwwww ellen, talán.
Én majdnem 30 vagyok, kertben égő cigit dobok el nyáron, ha felém repül akármi is és sikítozok. Utcán ideg-sprintelek a cserebogarak miatt és kapucnit hordok nyáron,hogy ne repüljön a hajamba... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!