Már 14 éves korom óta úgy érzem valami nincs rendben a mentális egészségemmel. Hogyan tudnék változni?
Anyámmal élek, aki többek közt ennek az okozója. Nem enged el pszichológushoz, először azért mert "semmi értelme és csak az ő pénzét pazarolnám" amikor lett munkám (diákmunka) es saját pénzem, akkor azért nem mert hogy néz ki hogyha majd megtudják mások hogy a gyereke ilyen helyre jár.
20 éves vagyok és tudom hogy valami nincs rendben, de nem tudom mit tehetnék.
Alternatív megoldások pszichológus helyett? Valami tanács?
Ui.: édesanyám azt mondta majd "kinövöm" :)
Minél előbb költözz el otthonról.
Az interneten rengeteg könyv és videó van fent. Beírod a youtube-ba azt a szót pl. hogy mentális egészség, máris egy csomó videót feldob.
Esetleg iratkozz be a könyvtárba is.
Azt is jó lenne ha megfogalmazás magadnak, hogy pontosan mi a problémád, mivel így könnyebbé én tudsz rá gyógymódot találni.
Sok erőt és kitartást kívánok neked és mielőbbi gyógyulást.
Ilyen "anya" mellett nem csodálom.
De az fura, hogy felnőtt létedre még engedélyt kérsz, hogy hova mehetsz.
Amúgy anyudnak üzenem, hogy a családsegítőbe van INGYEN pszichológus. :)
Akik azt írták hogy 20 évesen miért kérdezem hogy elmehetek e otthonról - mert kell.
Szigorú, tudnia kell hova megyek, miért, kivel, mikor, meddig, mikor érek haza.
Az hogy "nem kell tudnia" meg stb nem is tudom.
Ha más (pl ismerőse) meglát akkor már meg fogja tudni.
Mindig is "uralkodott" (?) felettem, és a legkisebb problémánál is azzal fenyegetőzött hogy költözzek apámhoz (aki alkoholista és.. nem véletlen váltak el annyit mondok)
Az utolsónak üzenem, hogy tudom kik a felelősek a problémáimra, nem csak az anyám de mások is.
De leginkább ÉN. ÉN ki tudnám magam segíteni és ki szabadulni ebből a helyzetből, ÉN uralom a saját testem, a gondolataim, a mentalitásomon tudnék javítani, én ehhez csak segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom hol kezdjem.
Köszönöm a válaszokat, már elkezdtem gyűjteni, jövőre valószínű lesz annyim hogy vehessek egy kisebb házat, lehet addig majd várok a pszichológussal is.
És anyukád azt meg fogja engedni, hogy vegyél egy házat és hogy elkoltozz tőle?
Mert abból a pár infobol, amit most ide leirtal, ezt erősen kétlem...
De jól látod, hogy te neked kell változni, ő úgysem fog magától. Kezdetének mondjuk megtenné, hogy nem parazol azon, hogy kiderul, hogy pszichologushoz jársz. Nem kell tőle félned! Csak fenyegetőzik, hogy sakkban tartson, de ha elmennel, előbb-utóbb könyörögne, h menj vissza (mármint hozzá)...
El kell menni otthonról, ha nem jó a közeg. Én nem tettem meg mikor már igazán meg kellet volna lépni.
Ha úgy érzed mentális problémáid is vannak amiket nem tudsz egyedül megoldani akkor én is azt javasolom keres egy pszichológust. A statisztika azt mutatja még fiatal korban esélyesen tud érdemben segíteni. Napról-napra csökkenek ezek az esélyek ne várd meg.
Akkor tudsz jó irányba változni, ha jó a környezet ami körül vesz emberek és épített fizikai is. Mozdulj el nem maradhatsz ebben a helyzetben ez így csak romlani fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!