Mi értelme van a life coachok, életvezetési tanácsadók, motivációs trénerek létezésének?
Azért nem kell az ismertebb,sikkasztó trollok miatt elítélni ezt a területet. Vannak gondok,és lesznek is.
És akik szívből tényleg segítenek másoknak pl én azok nem egy könyv miatt gazdagodnak meg,mint Donald Trump akinek fogalma sincs,hogy mi van a könyvébe írva csak megkért valakit hogy ezekkel az xy címszavakkal írjon neki egy könyvet...
"Tudasilag kb pszichológia amit csinálnak"
A nagy lóf.szt. Egy pszichológus a szakmáját bő tíz évig tanulja mire saját praxisa lehet. Coach meg gyakorlatilag bármilyen nagypofájú nárcisztikus hülyéből lehet.
5
Elhiszem, hogy ez a véleményed, jogod is van hozzá.Ettől még ez egy működő dolog ,szükség is van rá.Rengeteg ember szívesen fizet ilyen tanácsadásért.Ismerek házaspárt akik ilyenhez jártak és megoldották a dolgaikat.Magyarán azért fizettek hogy valaki szépen meghallgassa mindkettejüket és átbeszéljék a gondjaik.És elmondhatják ,hogy nem pártanácsadásra, agykurkászhoz meg egyebekhez jártak hanem egy ilyen coach-hoz.Én nem fizetnék ilyenért, de olyan a kapcsolatom ami alapjaiban arra épül, hogy beszélek a társammal.Mást meg úgy kell erre megtanítani.Ez van.Ilyen elbaxot az élet:)
Öhm, mert nekem egy 10 évig tartó étkezési zavarből 4 pszichológus nem tudott segíteni, pusztán mert nem volt tapasztalata benne. Megtanulta a kötelezőt, és ennyi, de fingja nincs egy anorexiás ember gondolatairól, érzéseiről, a küzdelmekről, mert sohasem élte át.
Ellenben a coach csomót segített, mert ugyanezeken ment át, mint én, felépülési szakaszban is ugyanazokat a szrságokat élte át és élte túl, mint amin én mentem/megyek keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!