Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » SSRI-t (escitalopram) szedek...

SSRI-t (escitalopram) szedek 5 hete nagy dózisban (15 mg) panikra és szorongásra, de egyre rosszabbul vagyok. Van értelme tovabb kinlodnom vele?

Figyelt kérdés
5 evig antipszichotikumot szedtem a betegsegemre, jol voltam, de kiderult h meddo vagyok tole (ferfi) es a parommal babat szeretnenk. Pszichiater erre cserelte le, azt mondta 2, de inkabb 4 het mire hatni kezd. 5 hete szedem, de valami brutalisan szarul vagyok tole. Otletek? Az orvos napok ota elerhetetlen.
2021. máj. 17. 19:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Az ilyen szedjek gyogynovenyt, meg pszichoterapias emberkek kimeljenek, ezeken a xarokon mar rég tul vagyok.
2021. máj. 17. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet az előző miatt érzed magad szarul még, elvonási tünet.

Melyik fajtát? Cipralex, vagy más generikum?

Milyen lassan kezdted felépíteni?

Úgy szokták, hogy pl egy hétig csak negyed, utána fél, háromnegyed és egész.

Ilyen gyógynövény dolgok nem működnek, de egy ponton be kell látni hogy ez sem sem fog működni.

Én 2 hónap után abbahagytam viszont a legjobb! antidepresszáns

2021. máj. 17. 19:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Escitalopram sandoz. Az antipszichotikumot folyamatosan epitett le, vele parhuzamosan kezdetem el az ssrit. 3 nap 5 mg, 2 het 10 mg, 3 hete meg 15 mgot szedek. Azota vagyok igazan szarul amiota az antipszichot letettem. Elvileg az escitalopramnak mar vedenie kellene ennyi ido itan, de xart sem er.
2021. máj. 17. 19:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Az SSRI, escitalopram nekem sem hatott, csak fokozta a szorongásomat. Ezt cserélték le antipszichotikumra, ami már jó volt.
2021. máj. 17. 20:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Irtam h babat szeretnenk, de az antipszichotol meddo lettem.
2021. máj. 17. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudom, ezt azért írtam, hogy valószínűleg le kellene cserélni a gyógyszert. 5 hét után már hatnia kellene.
2021. máj. 17. 20:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Nincs mar mire cserelni. Legalabb 20 fele gyogyszert velemtomtek de csak az az egy antipszciho hatott
2021. máj. 17. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!