Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon szorongok az iskola miatt?

Nagyon szorongok az iskola miatt?

Figyelt kérdés
Nagyon-nagyon szorongok a holnapi iskolakezdés miatt, hiszen fél éve a szociális életünk nuku, a komfortzónánk is a nullát közelíti. Engem ez teljesen tönkretett (ez az időszak). Nem a dolgozatoktól félek, hiszen azokra felkészültem, hanem a visszaszokásra, a szociális életem miatt, úgy érzem, hogy nem fogok tudni senkivel se beszélni és mindenki csak át fog nézni rajtam.. szociális szorongásom is van. Arra gondoltam, hogy ma beveszek egy fél 0.25 mg xanaxot, meg majd holnap reggel suli előtt is ugyanennyit. Milyen hatása lesz rám ilyen nagyon kevés adagnak? Én pont azt akarnám csak elérni vele hogy ellazuljak, kicsit beszédesebb legyek, nem azt hogy bealudjak. 17 éves vagyok. Tudom, hülyeség már ilyen korán ilyen durva szerekhez nyúlni, de esküszöm ez a kettő xanax lesz most évekig az első és utolsó! A kérdésem hogy mit fogok tőle érezni? Valamint mit tegyek hogy felvigyem újra a komfortzónámat, és ne szorongjak a leges legkisebb “beavatkozásokon” is?

2021. máj. 9. 08:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Milyen hatással lesz rám? Megnyugszok tőle? De nem akarok bealudni, pont az ellenkezőjét!
2021. máj. 9. 09:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Mindenkire más hatással van minden szer.

Nem tudod kiszámítani.

Nekem 2 olyan altatót is írtak fel, amitől olyan rosszul lettem, hogy mentőt kellett volna hívni, sajnos nem hívtak. Az orvos azt mondta, a tünetek, amiket produkált, nem is szerepelnek még a szakirodalomban annál a gyógyszernél.

2021. máj. 9. 09:43
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia, mi lett? Hasonló problémákkal küzdök, csak annyi, hogy én magántanuló vagyok és én nem a sulikezdés miatt rettegek, hanem a vizsgáktól és már nem csak a vizsgadrukk miatt, hanem engem is tönkretett ez az időszak, eddig sem voltam egy nagyon szociális ember, de most meg még inkább nem, szorongok.
2021. máj. 11. 09:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is hasonló problémaval küzdök..de én eddig ilyen termeszetes nyugtatót keresek.
2021. máj. 11. 10:48
 15/17 A kérdező kommentje:
Bevettem és elég fura érzés volt, az idő mintha gyorsabban telt volna, ez a 6-7 óra csak úgy elrepült most az iskolában.
2021. máj. 11. 17:14
 16/17 anonim válasza:

Szia

En is hasonloan éreztem magam iskolakezdes elott. Tavaly rengeteg baratom volt az osztalyban, mindig beszelgettem az emberekkel, tarsasagban voltam, hivtak magukkal az emberek ide-oda. Idenre teljesen megvaltoztam valoszinuleg a karantennak koszonhetoen. Sokakkal egyre kevesbe tartottam a kapcsolatot a tavalyi sulizaras utan, nyarra mar csak 1-2 baratom maradt az osztalybol. Szeptemberben az elso tanitasi napon kb gyomorgörccsel jottem haza, amin a masnap kezdodo tanulmanyi tabor igazan nem segitett. Utaltam minden egyes napot, es mikor visszamentunk iskolaba teljesen egyedul ereztem magam. Nem birtam bekapcsolodni a beazelgetesekbe, nem tartottam viccesnek azt, amit ok, nem volt semmi kozos dolog, amirol tudtam volna beszelni a tobbiekkel.

Iskolan/osztalyon kivul vannak barataim, akikkel nagyon jokat beszelgetek, bulizok, szeretem a humorukat.

Mikor megtudtam, hogy majus 10en tenyleg visszamegyunk, bizakodoan alltam a dologhoz, hiszen az otthon tanulas alatt fokozatosan sokkal jobban kezdetem erezni magam, a tarsasagi eletemet is jo volt, igy gondoltam biztosan valtoztam az elmult fel evben.

Sajnos az elso nap utan be kellett latnom, hogy a helyzet ugyanolyan maradt, sot, ameg ok egyutt buliztak es talalkozgattak a 'szunet' alatt, en teljesen kimaradtam az egeszbol.

Mostanra teljesen kivulallonak erzem magam, egyaltalan nem varom egyik tanitasi napot vagy esemenyt sem, ami a sulihoz kotheto, es teljes idegben vagyok, mikor arra gondolok, hogy masnap be kell menni.

Remelem neked jol sikerult az elso napod, ha gondolod/szükséged lenne ra, irj nyugodtan privatban<3

17/L

2021. máj. 23. 20:00
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát, nekem sem alakult a legfényesebben, komolyan mondom egy sokként éltem meg az első pár napot. Mostmár teljesen belerázkódtam, bár én is mintha eltávolodtam volna az emberektől.. Remélem jobb lesz mindkettőnknek:)
2021. máj. 23. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!