Hol a határvonal az állandó rosszkedv és a depresszió közt?
A depresszió mélyebben érinti akaraterődet, ott már az agyi neuronok közti ingerületátvitel nehezítettsége is megjelenik.
Leginkább az a jele, hogy bár tudod, hogy ezt vagy azt meg kéne tenned (nemcsak hosszútávú stratégiai döntések, de olyan egyszerű dolgok is, mint hogy végre fel kéne már kelni, el kéne mosogatni, meg kéne ebédelni, fel kéne hívni régi ismerősödet), de csak morfondírozol ezen és fexel tovább...
Van, hogy elég az akaraterő, hogy kijöjj belőle, vagy a napsütés, a család, a barátok; de van, hogy antidepresszánsok szedése segít csak kikecmeregni ebből az állapotból.
Általában az alapvető dolgokhoz sincs energiája annak aki depressziós.
Például én órákig csak feküdtem az ágyamon a plafont bámulva és közben egy pohár vízért kellett volna mennem mert már nagyon szomjas voltam de az sem ment mert túl nagy feladatnak tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!