Nem akarok öngyilkos lenni de utálom magam olyan szinten, hogy régóta ez foglalkoztat, hogy javulhatnék meg?
Nem nagyon tudok mit mondani, de abban egyetértek h a videóchatnél nagyobb baromság nincs.
Meg amúgy a mozgás sokat segít. Persze hülyén hangzik meg minden, de tényleg sokat segít. Jobban alszol utána, és ugye az alvás is jó. Persze nem a kemény sportra kell gondolni, hanem inkább az, h ne egész nap üljél, vagy feküdjél, hanem óránként 50 guggolás vagy mittudomén. nekem ez sokat segített amikor így éreztem magam. Meg este 8-9 órát aludtam, nappal meg 2-3-at. És akkor a maradék időben meg legalább tudtam értelmes dolgokkal is foglalkozni, mert annyira kipihent voltam. Persze ehhez melatonint kellett szednem esténként, hogy biztos meglegyen a napi min 12 óra alvás.
Olyan, de olyan sok mindent jól látsz magadról, hogy szinte hihetetlen (de elhiszem!!!).
Na most - ha ennyire ismered magad, akkor csak egy erős akarat kell, hogy minden akadályodat (ismered őket, hiszen leírtad) FOKOZTOSAN, NE EGSZERRE leküzdjed. Kezdd el talán az egyszerűbb akadállyal, hogy sikerélményed legyen. Az állásinterjúra okvetlen menj el! Talán ezzel kezdhetnéd a fentebb említett akadályleküzdést. Ha felvesznek, ne légy visszahúzódó. Kezdőként bizonyára lesznek dolgok, amiket még egyedül esetleg nem tudsz
megoldani. Fordulj bizalommal egy neked szimpatikus egyénhez és kérdd a segítségét. Mindegy, hogy idősebb, vagy fiatalabb, nő-e vagy férfi, csak közelíts hozzájuk.
Tudatosítsd, hogy ebben az életben valakinek még fontos leszel és ő is fontos lesz neked. Nem tudhatod mi minden jó vár még rád (persze -kellemetlenségek is, de ilyen az élet).
Fel a fejjel, ne csüggedj!. Sok sikert!
Nekem is valami hasonló az életem 22/f
A mozgás(sport) segít csökkenteni a stresszt(szorongást) és növeli az önbizalmat, energikusabbá tesz.
Az aggódást és túl gondolkodást pedig talán a meditációval tudod helyrehozni, mondjuk én nem szoktam mostanában, de régen segített és most is segítene.
Én pl. bioteches multivitamin tablettát szedek, plusz mineral komplexet, meg ne egyél olyan túl sok cukros ételt/italt, mert egyszerűen elveszi az energiád hosszabb távon.
Szoktam idézeteket is olvasni amik inspirálóan hatnak rám, lelkesítenek.
Az önfejlesztő könyvek olvasása például nagyon jó depressziós embereknek, könnyebben ki tudsz lábalni a depresszióból ha ilyen könyveket olvasol.
A szocializációra nekem sincs most még kész megoldásom, most például próbálok minden idegent családtagomként kezelni mintha ismerném, és persze tisztelettudóan kommunikálni velük, mert alapjáraton flegmatikus személyiség vagyok.
Magadon tudsz a legjobban segíteni és nem lesz könnyű eleinte. Nekem nem kellett pszichológus, éreztem szükségét de nem mentem. A múltat nehéz elengedni, de nem lehetetlen. Fél év alatt is sokat tud változni a személyiséged, ha tényleg teszel érte.
Nem olvastam el, mert úgyis tudom, mi áll benne. A tanácsom: kezdj el foglalkozni az önismereteddel, kért ki szakemberek véleményét, de ne hagyd, hogy jobban tönkretegyenek, pénzzel lehúzzanak. Ha nem akarod szívből a változást, nem fog bekövetkezni.
Én anno az interneten találtam egy pszichiátert, tőle ismertem meg az EQ fogalmát. Nagyon sok mindent olvastam róla, kerestem az ilyen önismereti könyveket, és két év után ott tartok, hogy tisztában vagyok a saját értékeimmel és hiányosságaimmal, többet nem ejtenek sebet az önbecsülésemen, aki pedig negatív hatással van rám, azt kizárom az életemből. És ennek még messze nincs vége, a lényeg, hogy felelősséget vállalok mindenért, amit teszek.
Alakíts ki jó szokásokat: tudok is ajánlani neked egy jó könyvet, amit mostanság szoktam néha hallgatni hangoskönyvként, az a címe, hogy "Atomi szokások(apró változások, kiemelkedő eredmények)" James Clear írta.
Engem nagyon jó hangulatba hozott érdemes neked is elolvasni vagy meghallgatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!