Scippa nevű gyógyszernek milyen mellékhatásai voltak nálad az első hetekben?
20-as: nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad. Tényleg sokat jelent. De sajnos nem látok kiutat. Lassan egy hónapja lesz hogy abbahagytam.. És sem örömöm, szeretetem, sem szomorúságom, nincs intimitásom, memóriám, sem gondolataim, érzéseim. Az egész testem és lelkem mintha érzéstelenítés alatt lenne, ki lett törölve. Pszichiáterek nem hiszik el amit érzek. A pszichológusom nem tud vele mit kezdeni. Sem a szeretteim. Ők is belerokkannak már ebbe. Hiába várok, nem javul. Semmi nem maradt abból ami emberré tesz. Istenem ez egy rémálom.. Nem bírom ezt sokáig így, akármennyire is akarom hogy jobb legyen.
21: nagyon sajnálom. Ez valami borzasztó, ilyen kevés is ennyi kárt okoz. Két hónap után elmúltak? Neked mik voltak? Neked is volt valamilyen testi/érzelmi érzéketlenséged? Reménytelennek látom az egészet.
A 24-es válaszoló vagyok. Sajnálom, hogy neked ennyire negatív tapasztalataid vannak. Én közben már 20mg-on vagyok, de semmi probléma a szexuális életemmel (ha már a PSSD-t említetted), naponta tesztelve van. :)
Viszont az a baj, hogy ha antidepresszánst nem szeretnél akkor csak a xanax vagy a rivotril marad megoldásként (esetleg még az olanzapin nevű gyógyszer jöhetne szóba vagy a lorazepam, de azt csak rövid ideig lehet szedni), más gyógyszer nincs szorongásra, magától sajnos nem fog elmúlni, főleg, ha ilyen szintű, mint ami most neked van.
A PSSD meglepő módon gyakoribb mint gondoltam sajnos. És sokszor az elhagyásakor jelentkezik. Nekem eleinte volt rajta valamennyire, de a harmadik gyógyszeres héten már majdnem normálisra állt. Viszont az elhagyása utáni másfél hétben fokozatosan maximálisra teljesedett a PSSD, és azóta az a funkcióm teljesen megszűnt. Egyébként nem csak szexuális vonatkozásra gondolok, hanem rengeteg kognitív, érzelmi problémára, idegi érzékelésre, teljes tompulásra. Úgyhogy az az ijesztő ezeknél, hogy hiába nincs most, amint lejössz róluk, ugyanúgy lehet akár életed végéig.
Nem ijesztegetésből írom, hanem azért, mert ÉN IS azt hittem, hogy velem ez nem történhet meg. ÉN IS egy fizikailag egészséges fiatal voltam, aki azt hitte, hogy ez lehetetlen, hiszen sosem volt ilyen téren semmilyen problémám. És lásd, 3 hét apró adag után ezt a poklot élem, ki tudja meddig. A többi utóhatásáról nem is beszélve. Üres burka vagyok a régi önmagamnak. És van nem SSRI antidepresszáns is! Kevés, de van. Alapos utánajárás után lehet találni. Csak nem akarom hogy bárki más átmenjen ezen, ha van rá mód.. Ez kegyetlen. Én erről ennyit mondok. Nem tudom mi lesz velem. Vigyázzatok magatokra, sokkal nagyobb erre az esély, mint ahogy azt hangoztatják :'(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!