A skizofrén ember az igazságban él és nem a valóságban. Egyetértetek?
A skizofrénia igen nagy sprektrumon mozog, a durva téveszmék és közfeszélyesség az nagyon ritka, a téveszmék gyakoriak, de rengeteg az enyhe skizofrén, gyengébb hallucinációkkal. Az sem mindegy, hogy a beteg fel tudja-e fogni, hogy a valóságot látja-e vagy sem. Amennyiben képes megkülönböztetni a hallucinációkat a valóságtól, és megtanulja helyesen kezelni, ugyanolyan emberré válik, mint bárki más, együtt lehet élni vele. Durvább fokozatoknál nagyon megnehezíti a mindennapokat, a skizofrénia legnehezebb pontja, hogy a beteg téveszmékben hisz és nem képes különválasztani a halucinációt a valóságtól.
Az igazság fogalma elég szubjektív, a skizofréniával nincs összefüggésben.
"Igen, tudom, az nem volt kérdés ;)"
Nem ciki bevallani, ha valamit nem tudsz, viszont előítéletesnek lenni és okoskodni az gáz.
Ezért írtam, hogy széles sprektrumon mozog: azaz nem lehet behatárolni, csak példákat mondtam azoknak, akik nincsenek úgy benne.
Nem tudom miből gondolod, hogy nem tudtam. Akkor nyilván leokéztam volna, nem szoktam hazudozni, de ugye nem ismersz. Ahogy mondták, magából indul ki az ember. Az okoskodást pedig de kezdted azzal, hogy hülyének néztél. Azzal , hogy speciális szavakkal kezdtél el dobálózni, úgy hogy sok köze nem volt a témához, nem tisztáztad le pontosan a szándékod, ezért kérdeztem rá mit szeretnél ezekkel üzenni, ugyanis nem konkretizáltad mire mondod ezeket a fogalmakat.
Azzal, hogy a kérdést feltetted így, hogy "A skizofrén ember az igazságban él és nem a valóságban. " , általánosítottad, egy kalap aláhúztad a súlyos állapotban lévő skizofréneket, és a sprektrum enyhébb szakaszain lévő skizofréneket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!