Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy elmúljon ez...

Mit tegyek, hogy elmúljon ez az elviselhetetlen szorongás?

Figyelt kérdés
Fáj a mellkasom, gyakran kell ok nélkül sírjak, már a saját baráti körömtől is eltávolodtam. Közöttük is szorongok és minden emberi lény között, de még a szobám csendjében sem találom meg a nyugalmat. Magányosnak érzem magam, teljes mértékben fölöslegesnek és egy bamba szerencsétlenségnek. Nem bírom már.

2021. ápr. 25. 18:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész pszichológushoz, ha a szorongás ennyire tönkreteszi a mindennapjaidat?
2021. ápr. 25. 19:06
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 mert nagyon félek megnyílni egy idegen ember előtt
2021. ápr. 25. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
Erre való a pszichológus, ez a munkája. Majd szépen lassan teremt egy olyan légkört, hogy nyugodtan megnyílsz neki. Másképp te sem fogsz rendbe jönni.
2021. ápr. 25. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó pszichológus tényleg nem ártana.

Valami oka csak van, hogy szorongsz. Szerintem ez ellen kellene tenni valamit. Tanulsz még, vagy már dolgozol? Esetleg egyik sem? Pl. belefoghatnál valami újba, hogy hasznosnak érezd magad. Mondjuk kezdj el tanulni valamit, ami érdekel. Az adna egy célt. Én épp egy kemény vizsga előtt állok, és hidd el nincs időm szorongani, agyalni dolgokon. Rengeteget kell tanulnom. Szerintem jó lenne, ha elfoglalnád valamivel magadat, akár tanulás is lehet az, olyan ami adna egy távlati célt. Én pl. azért tanulok, hogy később olyan munkám lehessen, amit szeretek. Egyszer már elszúrtam a pályaválasztást, pályamódosító vagyok.

A lényeg az lenne, hogy foglald el magad, hogy ne maradjon időd agyalni. Vagy most itt a jó idő, menj el a természetbe, kirándulj, az is jó hatással van.

2021. ápr. 25. 19:20
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 júniusban érettségizek, azutánra is rengeteg célom és hobbim van, de a szorongás így is utat tőr magának
2021. ápr. 25. 20:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Üdv, lehet későn írok, de én is a pszichológust ajánlanám. Olyan 12-13 éves lehettem amikor pszichológusnál voltam, és nagyon gáznak éreztem hogy mennyire hülye lehetek, és hasonlók. De nagyon sokat segített. Ugye ő nem adhat tovább semmi információt amiről beszéltek, így nem is tudja meg senki. Hidd el segíthet, ez a szakmája!
2021. máj. 17. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!