A depresszióból ki lehet gyógyulni pszichológus nélkül?
Valószínű, hogy depresszióm van, sajnos hangulatingadozásaim is vannak. Egyik nap elég jól érzem magam, könnyen megoldok mindent, mindenkivel normális vagyok, egy másik nap meg a problémáim aggasztanak, bunkó vagyok másokkal, elbizonytalanodok, hogy van-e az életnek értelme, úgy érzem, hogy semmi örömöm.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy sajnos minden héten pár nap ilyen, pár nap olyan.
Muszáj lenne kezdenem magammal valamit, mert ma már a párommal is nagyon bunkó voltam, máskor anyukámmal, mikor kivel és sajnos már nem első alkalom.
Sokszor apró dolgokon is fel tudom magam húzni, de azt hiszem, hogy valójában nemcsak az apróságokkal van a problémám, hanem lehet, hogy más, általánosabb, nagyobb dolgokkal, csak egy-egy konkrét dolog miatt jön ki belőlem a düh és feszültség.
Miután bunkó vagyok valakivel, utána persze sajnálom. Valamikor amúgy tudatosan gondolkodok és figyelek, hogy ne bántsak meg senkit, meg van, hogy jó hangulatban is eszembe jut, hogy nem szabad megbántani mást, de valamikor meg mintha az empátiám és logikus gondolkodásom megszűnne létezni és csak utána jövök rá, hogy amúgy megint megbántottam és nem kellett volna.
Persze nem kell ahhoz másik ember, hogy depis legyek és hirtelen felhúzzam magam, ha egyedül vagyok, akkor is előfordul, csak akkor nyilván nem bántok meg senkit.
Sok minden okozza nálam ez egészet, nagyon hozzájárul az állandó bezártság a covid miatt, az egészségügyi problémák, a tanulásban való megcsömörlés (már csak 2 hét van hátra, de így is nehéz nagyon, jó eszem van és szorgalmas vagyok, de belefáradtam és sokat vállaltam), az édesapám elvesztése (féléve veszítettem el), a magammal kapcsolatos elégedetlenség, nagyon sok minden.
Szóval depresszióból, amit ráadásul sok minden okoz egyszerre, ki tudnék gyógyulni pszichológus nélkül?
Járvány idején én nem szeretnék elmenni, egy ideig biztosan nem, de az online konzultációt meg hanyagolnám több okból is.
Ha ki tudnék gyógyulni: hogyan? A meditációt javasolták már nekem, de az is nehéz lenne, hogy rávegyem magam, mert sajnos este vagy tanulok, vagy a tanulás miatt nagyon fáradt vagyok. Egy módszernek megfelelő. Ezen kívül valami gyógyszerfélére gondoltam, mármint olyanra ami vény nélkül kapható. De nem biztos, hogy ez a legjobb.
Hogyan gyógyulhatnék ki ebből? Már hónapok óta ez megy...
Egyébként hívő vagyok és valamelyest segít nekem az ima és a hitem, de úgy érzem, hogy valami még kellene mellé, mert még így is elég nehéz...
Arra is gondoltam amúgy, hogy olyan mintha két énem lenne, de én régen nem voltam ilyen egyáltalán. Ahogy az évek alatt gyűltek a problémák, úgy lettem egyre stresszesebb és szomorúbb. Régen nem voltam ilyen, boldogabb voltam, ha nem is mindig, nem voltak hangulatingadozásaim, nem bántottam meg senkit.
Pár hónapja még öngyilkossági gondolataim is voltak, de azok már szerencsére jelentősen enyhültek, részben a hitemnek köszönhetően, részben pedig talán a családomnak.
Ki lehet egy a lényeg sz ÉN vegye át az irányítást az agytól .
Mert az agy átveri az ÉN-t.
A leírás alapján olyan mint a borderline szindróma, bár nem értek hozzá.
Ki lehet gyógyulni,de a párodnak kemény időszak lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!