Miért vagyok esténként depressziós?
Minden nap kb 6körül elkezd feljönni bennem a feszültség.
Ekkor elkezd kattogni azokon a dolgokon amit a multban rosszul csináltam, rossz élmények.
Ilyenkor csak az nyugtat meg ideiglenesen ha max hangerőn hallgatok valami zenét.
Miért van ez?
Egész nap semmi, majd 6 óra után egész elalvásig kb 10óráig depressziós vagyok...
Sajnos sok minden lehet, és ezt anélkül, hogy magadon végig mennél nem lehet tudni. Nekem ez amúgy nem depressziónak, hanem szorongásnak (anxiety) hangzik inkább, de nem diagnosztizállak, mert nem értek hozzá.
Lehetséges okok:
1. Az előttem szóló mondta. Lehet, hogy nap közben elfoglalt vagy, és este tud pörögni az agyad.
2. Lehet kortizol problémád, ami húzza a többi hormont is vele, ez indokolhatja, hogy miért ennyire pontosan van mindig a pörgés.
3. Amúgy az alapok megvannak még este is? Éhség, szomjúság, alvás? Iszol eleget? Én pl szorongós fajta vagyok, kattogok mindenen és sokszor, ha nem alszok eleget vagy jól ÉS még nem is iszok eleget, akkor az teljesen betesz.
4. Ha amúgy eddig nem voltál ilyen, akkor D vitamin hiány is besegíthet. Azért most tél is volt, covid is van, nem megy ki annyit az ember = D vitamin hiány. És az tud depressziós tüneteket produkálni. ÉS ráadásul a kortizollal is kapcsolatban van, szóval az meg az időszakossághoz is hozzákapcsolhatja.
Ha utána akarsz nézni az egészségügyi dolgoknak, akkor 3 pontos kortizol vizsgálatot kérj, mert az 1-es semmire nem jó.
Sok sikert!
Te sem voltál még depressziós, az egyértelmű.
Ez sima rosszkedv, mindenkivel van ilyen. Depresszióról tudnék mesélni, "kicsit" komolyabb, mint amit ideírtál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!