Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudjam, hogy ez depress...

Honnan tudjam, hogy ez depresszió-e, és mit tegyek?

Figyelt kérdés
Teljesen bizonytalan vagyok már. Elég rosszul alakulnak a dolgaim évek óta, minden téren. Munkahely nem jó (mert egyedül vagyok nagyrészt), otthon nem jó (nem jó a kapcsolatom, több rokonom meghalt az utóbbi években, alig maradt valakim), igazi barátaim nincsenek, csak haveroknak nevezném őket, akik vannak. Itt van ez a vírus helyzet is. Aludni 4 éve csak altatóval tudok, egy szakítás miatt. Szóval rengeteg a rossz dolog, jó nem igazán történik mostanában. Emiatt elég negatívan látok már mindent. Viszont volt valaki, aki nagyon kedves volt velem, kicsit bele is szerettem, de átvert. De amíg ő volt, addig jól éreztem magam, sokkal pozitívabb voltam. Több pszichológusnál is jártam az évek alatt, volt egy, ő egyből antidepresszánst akart felírni, de nem mertem elkezdeni szedni. Volt, aki elküldött, mert nem az ő szakiránya az én problémám. Volt, aki agykontrollal akart gyógyítani, de jártam tanfolyamra, azt magamnak is tudom csinálni, sajnáltam rá a pénzt. Jártam akupunktúrára 1.5 évig, rengeteg pénzt kidobtam rá (kb 1 milliót) de az alvásom nem jött helyre. Tehát mindenki mást mond, fogalmam sincs már mit kéne tennem, szedjek-e valami gyógyszert, vagy ne.. vagy ki tud segíteni.. ti mit tennétek, kihez fordulnátok?
2021. ápr. 8. 17:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20%
Én nem erőltetném ezt a pszichológus-mizériát. Amiket leírtál, egyértelműen autoimmun folyamatra utalnak.
2021. ápr. 8. 18:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Milyen autoimmun folyamatra? Nem értem.
2021. ápr. 8. 18:20
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ilyen autoimmun dolog van a háttérben, mert nekem egyértelműen lelki gondjaim vannak, félek a magánytól, és mivel eléggé introvertált vagyok, ezért erre látok is esélyt. Ez a félelem a fő probléma nálam szerintem, az alvászavar is akkor kezdődött, mikor szakítottam, és egyedül maradtam.
2021. ápr. 8. 18:34
 14/16 anonim ***** válasza:
A lelki gondjaidat okozzák az autoimmun folyamatok. Majd emlékezz rá 12 év múlva, hogy mondták már ezt neked.
2021. ápr. 9. 12:26
 15/16 A kérdező kommentje:
Szerintem fordítva van, a lelki gondjaim okozzák ezeket a dolgokat.
2021. ápr. 9. 20:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyetértek kérdező. Ne hallgass az ilyen baromságokra... Pszichológus a megoldás. Egy jó szakember és a saját akaratod segítségével rendbe fogsz jönni :)
2021. ápr. 9. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!