Honnan tudjam, hogy valódi-e a depresszióm és rászorulok-e komolyabb segítségre?
Figyelt kérdés
Fiatal felnőtt vagyok, elég komoly elakadással. Viszont úgy érzem, hogy igazából az egész csak azért van, mert túl sok időm volt egyedül, mert nem foglalkozott velem a családom és nem nagyon volt miért küzdenem soha. Most viszont elég radikális megoldást javasoltak nekem, amivel egyszerűen nem tudok azonosulni. Érzem, hogy amikor elmondom a barátaimnak, ismerőseimnek, hogy hova készülök menni, akkor az olyan, mintha egyszerűen nem én lennék. Érezte már valaki ezt? Mintha ezzel, hogy ennyire komolyan veszem a saját betegségtudatomat, ezzel is csak még életképtelenebbé tenném magam, nem igazán tudom ezt jobban megfogalmazni. Igazából úgy érzem, nekem sincs semmi valódi bajom, csak nagyon nem kaptam meg azt az érzelmi és társasági inputot, amire óriási szükségem lett volna.2019. nov. 15. 20:06
1/3 anonim válasza:
Ha már eléggé szenvedsz, akkor tudni fogod, hogy menni kell segítséget kérni.
2/3 anonim válasza:
Ezt nem is neked kell tudni, hanem a szakembereknek. Ha gyanítod, hogy nem vagy jól, jobb elmenni, egy beszélgetés után valszeg meg tudják mondani, hogy kell-e segítség.
3/3 anonim válasza:
"Igazából úgy érzem, nekem sincs semmi valódi bajom, csak nagyon nem kaptam meg azt az érzelmi és társasági inputot, amire óriási szükségem lett volna."
Nem "nincs semmi bajod", hanem pont ez a bajod. Ez nem egy semmi, amit leírtál. Ez 15 szó, ha jól számolom, és ha kifejtenéd, sokkal több dolog lenne benne. Egy jó pszichoterápiában megtanulhatod, hogyan szakadj el ezektől a múltbeli problémáktól és helyezd új, erős alapokra az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!