Honnan tudom meg hogy depresszios vagyok-e? Es honnan tudjam milyen tunetekkel kell mar orvoshoz fordulni?
A gondolataidból, ézréseidből. Vedd számon a napi gondolataidat, általában mik mennek végbe a fejedben. Ha kell írd is ki magadból, főleg amikor jön a gondolat áradat. És akkor vissza tudod nézni, hogy milyen vagy valójában. Ha nagy arányban negatív, pesszimista, sötét világ van benned, és nem látsz reményt,kiutat, lehetőségeket magad előtt, és sokat sírsz, vagy elfojtod magadban, és visszahúzódó vagy, és szorongsz, ez szerintem már elég ahhoz, hogy megállapítsd, hogy ez depresszió. Bonyolult a dolog, mert a depressziónak is van több fajtája, a változatosság kedvéért van mániás depresszió is, ami időszakok váltakozásából áll. Ott van mániás szakasz is, amikor az ember fel van pörögve, ezért is csalóka. És utána jön a mély depó. De ha ilyen kilátástalan világvége hangulatod van, és sok benned a negatív érzelem (düh, harag, gyűlölet, bosszú, irígység, motiválatlanság, kielégületlenség stb) akkor van okod elgondolkodni hogy segítséget kellene kérni. Ezt csak azért mondom,mert nekem is így volt, hogy én nem tudtam belátni magamnak, hogy "beteg" vagyok, és segítségre van szükségem, azt hittem ez normális valahol, és majd én megoldom magamnak. Több év kellett, mire rászántam magam, hogy elmegyek dokihoz. És még mindig csak ott tartok hogy belátom, hogy van valami, és hogy más kell hogy segítsen, de gyógyszereket még mindig nem akarok szedni. Na szóval csak azt akarom mondani, hogy ez egy folyamat, mire kinyomozod magadnak, hogy mi ez, és hogy hogy, milyen segítséggel tudsz kiszabadulni ebből az egészből.
Ajánlom hogy töltsd le netről A titok c. filmet, sok minden le fog esni. (a gondolataidban és az érzéseidben vagy te elrejtve, és a te jövőd is)
A kérdésed nagyon jó, vannak erre tesztek, itt van nálam papíron kettő is, csak neten nem találom őket, de ez egy hasonló:
Szia.A depresszió egyik legfontosabb tünete,hogy az embernek fogalma sincs hogy mi baja lehet!Írnak itt filmletöltésről,gondolataidról stb,de aki igazán depressziós az nem néz filmet,nehezére esik nég a gondolkodás is!Ha elmész egy pszihiáterhez nem vesztesz semmit.lehet hogy ő sem tud segíteni,de lehet hogy igen!
Rajtam nem nagyon segitett,de van egy gyógyszer amivel elvagyok!
Kicsit nehezen töltődött be, de azért olvasd el... és ha a gyanúd megerősödött, akkor orvos! Van kiút!
"A depresszió egyik legfontosabb tünete,hogy az embernek fogalma sincs hogy mi baja lehet!"
Ez így azért nagyon nem igaz, általánosítva semmiképpen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!