Molesztáltak, de nem tudok mindenre vissza emlékezni. Ez normális?
Figyelt kérdés
18. születésnapom után pár nappal anyám élettársa molesztált. Tud róla elmondtam neki, azóta is vele van. Szóval a mai napig látnom kell és találkozni is vele. Emlékszem részletekre, de az egészet nem tudom felidézni másnál is van ilyen?2021. ápr. 7. 11:15
1/19 anonim válasza:
Nem kell latnod, nem kell talalkozni vele, hiszen nagykorukent ott elsz, ahol akarsz es azzal talalkozol, akivel akarsz.
Amúgy igen, normális. Az ember akaratlanul is képes blokkolni a negatív emlékeket.
2/19 anonim válasza:
Igen, az elméd így védi magát. Nem ritka jelenség, főleg gyerekeknél.
3/19 anonim válasza:
Igen, normális. Az agy elnyomja azt, amit nem tud feldolgozni. Mindenképp ajánlom, hogy keress fel egy pszichológust!
4/19 anonim válasza:
Velem is ez történt, bár egészen kicsi koromban, szintén rokon, szerintem az agy jótékonyan blokkolja ilyenkor az emlékeket. Tudtam, hogy valami nem stimmelt, de csak akkor ugrott be minden, amikor az illető tett egy megjegyzést ami átszakította a gátat és mindenre emlékeztem. Borzasztó érzés ez. Nem tudom, milyen anya, aki ezek után az élettársával marad, kivéve, ha nem hisze neked, mert sokat hazudozol vagy egyértelműen mindig gyűlölted a pasit, akkor lehet hogy azt hiszi, csak el akarod marni mellőle. Én nem maradnék vele, mert a lányom fontosabb, de ez azért is van, mert ez velem is megtörtént és fel tudom fogni, elhinni, hogy van ilyen.
5/19 anonim válasza:
6-7 éves lehettem, amikor az egyik rokonom molesztált. Két dologra emlékszem, az egyik, hogy azt mondta, az egyik kezemmel szorítsam magamhoz erősen a plüssállatomat, a másikkal pedig ki kellett elégítenem. Már elmúltam 14, amikor el mertem mondani otthon. Akkor is csak azért, mert elmeséltem egy szomszéd srácnak, aki azt mondta, erről beszélnem kéne a szüleimmel. Mivel apám egy alkoholista volt és sosem érdekeltem igazán, így Anyámnak mondtam el. Sajnos nem úgy kezelte, ahogyan azt elvárhatná az ember. A mai napig jóban van a család többi része ezzel a nyomorult féreggel, engem kivéve, mert én nem vagyok vele hajlandó szóba állni. Ami a legjobban fáj ebben az egészben, hogy szinte én érzem magam szarul, amiért el mertem mondani.
6/19 anonim válasza:
Azért ha nem emlékszel a dolgokra, lehet, hogy nem volt olyan sulyos az eset mint amilyennek véled. (Vagy katasztrofális volt, mert 18 évesen nem annyira ismeretlenek a dolgok mint pl. kisgyereknél, ezért a blokkolás joval ritkább, csak a tragikusan sulyos eseteknél kapcsol be.) Probálj agyturkásszal beszélni, hátha elöhozza és akkor le tudsz vele számolni.
7/19 anonim válasza:
Szerintem ott kéne hagynod anyukádat! felfoghatatlan, hogy ezek után képes azzal az emberrel maradni! Téged kellett volna választania, azonnal ki kellett volna rúgnia azt az embert a házból!
Te meg ott nem vagy biztonságban, 18 vagy. Muszáj onnan elmenned..
8/19 anonim válasza:
Normális. Bár én kicsi voltam amikor molesztáltak, de egy csomó dologra később kezdtem emlékezni. Anyám nem állt mellém, hiába szóltunk. A férje a nővéremet is megerőszakolta.
9/19 A kérdező kommentje:
16 éves korom óta külön élek a 2 testvéremmel, édesanyám az élettársával él. Viszont úgy tesz mintha mi se történt volna igazából mindenki. Erőltetik a találkozást én viszont mindig kerültem minden esetben. Ünnepeket testvéreim náluk szokták tölteni viszont én egyedül maradok inkább otthon. De amikor megjelenik a lakásunkban és esetleg otthon vagyok nem tudok mit tenni. Úgy érzem néha túl reagálom és talán az én hibám mivel mindenki ilyen könnyem túl lépett rajta csak én nem.
2021. ápr. 7. 12:33
10/19 anonim válasza:
"De amikor megjelenik a lakásunkban és esetleg otthon vagyok nem tudok mit tenni"
Hogyne tudnál. Kitessékeled őket. Vagy te mész el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!