Az normális, ha apám néha rácsap a seggemre?
Sajnos nincs jobb ötletem: Próbáld meg egyszer, hogy leülsz vele és nyugodtan elmondod neki, hogy ez zavar.
Ha nem fogja fel, igenis vitázz vele minden alkalommal, amikor csinálja. Ha száz veszekedés kell, hogy felfogja, akkor legyen száz.
Szóltam már neki többször is, azt mondta, hogy azt csinál, amit akar, ez az ő háza.
És első hozzászóló: úgy gondolom, hogy egy ilyet nem fogok eltűrni, mégiscsak felnőtt vagyok, nem gyerek, és szerintem egy nő sem tűri, ha csapkodják a fenekét, még ha azt a saját apja is teszi
4-es vagyok, bocsi, a kérdésre nem válaszoltam. Alapvetően ezzel még semmi gond nincs egyébként, ha ez a másik felet nem zavarja. Csak épp esetedben nem ez áll fenn, azért is feledkeztem meg róla, hogy leírjam. De "csak ebből kiindulva" azért nem kell azt gondolni, hogy apád valami perverz disznó, van, aki lazábban kezeli ezeket a dolgokat, poénosnak gondolja, stb.
Viszont azt "tartom", hogy mondd el neki, hogy neked ez nem tetszik, nem szereted, sőt, rossz neked. Onnantól már nem jöhet azzal, hogy szeretetből csinálja..
Ez undorító.
A mi családunkban nem tabu egy seggpacsi, de ha azt mondom hogy többet nem: többet nem érhetnek hozzám ott ahol/ahogy mondom.
Ja az apád megtagadja ezt akkor nem hiszem hogy csak játékból menne a részéről.
Ülj le vele beszélni, és mondd meg neki rendesen.
Ha nem megy, akkor pl. egyszer allits be a munkahelyére ég hatalmas meglepetés A3-as lappal, amire rá van írva: CSAK HOGY NE FELEJTSD EL: NE FOGD MEG A FENEKEM TÖBBÉ
És rakd ki a munkatarsai előtt a falra.
Ez már valszeg működni fog.
"azt csinál, amit akar, ez az ő háza"
Kérdezd meg, hogy akkor meg is erőszakolhat téged a saját házában? Lehet, hogy kapsz egy pofont, de utána nem nyúl hozzád.
"Hiába mondom, hogy hagyjon békén akkor meg úgy csinál mintha valami nagyon rosszat mondtam volna és ettől nekem kéne rosszul érezni magam." Rosszul gondolja, és ettől nem szabad rosszul érezned magadat.
"Aztán mikor visszaütök akkor meg kiabálni kezd." Az egy ösztönreakció, azt kapja vissza, amit ad. De ezt csak végső visszajelzésként volna szabad (érdemes) tenni.
"Mit tehetek? Nagyon zavar engem, de anyám is azt mondja, hogy csak szeretetből csinálja ezt, de egyszerűen nem tudom nem rosszul kezelni." Be kell valljam, én nem tudom nem belelátni a szexuális töltetet. Másrészt szeretetnyelvi testi közlésnek ez egy kicsit erős. Felnőtt páron belül oké, ha beleegyezett a paskolandó fél, de amúgy nem.
"És akkor mivel keveset van itthon apám, mindketten azt mondják, hogy hogy viselkedek vele" Az nem elfogadható indok. A testedhez mindenki csak a te beleegyezéseddel érhet, az orvos is. Az, hogy egy gesztus régen oké volt, nem jelenti azt, hogy még most is az.
"miért vagyok ilyen meg hogy változtassak magamon." Biztosan csak ez a konfliktusforrás köztetek?
Udvariasan, de határozottan mondd el édesapádnak, hogy nem akarod ezt, és miért nem akarod. Ha azt mondja, hog de ő nem is nőként tekint rád, stb. akkor mondd azt, hogy ez nem számít, neked rossz érzés.
Ha megismétlődik 1-szer, 2-szer, akkor utalj vissza erre a beszélgetésre visszafogott, udvarias stílusban. Ha harmadjára is megtörténik, akkor szabad visszaütni azonos erővel. Ha megsértődik, akkor el kell mondani, hogy felnőttként ezt megbeszéltétek, és ilyent tilos tennie.
Ha azzal jön, hogy ez az ő háza, az arra vonatkozik, hogy mikor, mit eszik, alszik, egyszálfa..ban rohangál stb. nem más felnőttek - főleg egy felnőtt nő - intimszférájában mit csinál. Irreleváns, hogy az a saját lánya.
Ha azt mondja, akkor költözz el, akkor sajnos az a helyzet, hogy édesapádnak valami olyan érzelmi baja van, ami miatt az együttélés kérdéses, és tényleg érdemes kollégiumba, bérlakásba menni, haverokkal összeköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!