Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mas is erzi hogy az alkohol...

Mas is erzi hogy az alkohol tulsagosan, nem egeszseges mertekben jo erzest ad neki?

Figyelt kérdés

Eloszor is leszogeznem hogy ritkan iszom. Nincsenek es nem is voltak alkohol problemaim.

Most kb. 1 evig nem ittam. Tarsasagban sem szoktam inni, nem tartom egy egeszseges kapcsolodasi pontnak, egyebkent meg nem ereztem szukseget.

Kb. egy honapja van egy erzelmileg nehez idoszakom. 2 hetig volt hogy kb. 3 naponta megittam estenkent 1-2 sort vagy egy ket pohar bort. Utana 2 hetig semmi. Ma nagyon nehez napom volt, megittam egy fel uveg bort. Annyira jol esett hogy el is dontottem hogy most mar nem fogok alkoholt venni, nehogy gond legyen belole. Ismerem magam, be fogom tartani. Nagyon vekony vagyok es nagyon hat ram az alkohol ezert nekem ez olyan mint masnak egy teljes uveg.

A gond az hogy nagyon jol esik. Elkepesztoen nehezen viselem az eletet. A mult folyamatosan nagyon bant es a jelenben is vannak komoly problemaim. Ilyenkor erzem csak igazan hogy lelkileg mennyire szenvedek minden nap mar evtizedek oda. Most ha akarnek sem tudnek azokkal a negativ gondolatokkal foglalkozni amik maskor folyamatosan frusztralnak. Egyszeuren kiurult a fejem, vagy ponthogy feltoltodott szesszel. :-)

Hogyan tudnam ezt a csodas, ures erzest megtalalni alkohol nelkul? Termeszetesen a nyugtatok sem tunnek jo megoldasnak. A terapiaval megint megprobalkozom, a meditacio vmiert nalam sehogy sem mukodik.

Mas tippek vannak?

2021. ápr. 6. 18:29
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kulon ront az erzelmi allapotomon hogy koronavirusos vagyok. Az nem gond hogy nem mehetek ki mert home officolok, de nem vok tul jol ezert rosszabb minosegben dolgozom. Ez nagyon tehetetlen erzes.
2021. ápr. 6. 18:35
 2/12 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy voltam vele. Nekem erős szorongásom van, folyamatos negatív gondolatok...Soha nem ittam az egyik edzőtábor kivételével. Elképesztően jó érzés volt, negatív gondolatok és a szorongás is megszűnt. Itt jöttem rá, hogy nem ihatok, nehogy rászokjak...

Nekem a rengeteg edzés, séta, pszichoterápia és relaxációk segítenek. A relaxációk/meditációk az elején katasztrofálisan mentek, sehogy sem tudtam ellazulni. Most már egyre többször összejön. Neked is a gyakorlást ajánlom. Nem tudom, hogy ezeket ismered-e, de a pszichológusom ezeket ajánlotta önálló gyakorlásra: https://www.youtube.com/channel/UC48U9aV3ubSGjGwLru41XCw/pla..

Én még autogén tréninget is tanulok, azzal elvileg elérhető ez az általad keresett üres, relaxált állapot is. Ezt pszichológus vezeti, akár online is kis csoportokban pár alkalmas.

Az üres érzést akkor találod meg, ha olyat csinálsz, amit szeretsz. Olvasás, főzés, esetleg valami más új dolog, amit a karantén alatt megtanulhatsz.

Sportolást ajánlottam volna nagyon - én ott találom meg ezt az érzést -, de a covid miatt pihennie kell a szervezetednek. Jobbulást!

2021. ápr. 6. 18:59
 3/12 A kérdező kommentje:

2: koszi a valaszt, hasznos volt. Az autogen treningnek utana nezek. Online terapiara megyek hetfon. Az jo ha te belejottel a relaxacioba, akkor en is probalkozom meg.

A tuneteim nekem is nagyon hasonlitanak a szorongasos tunetekre. Bar en inkabb haragot es elkeseredettseget erzek. Meghozza folyamatosan es mar evek ota.

2021. ápr. 6. 19:18
 4/12 anonim ***** válasza:

1# vagyok

Elkeseredettség és harag nekem is szerepel közöttük. Pszichoterápiát mindenképp ajánlom, az nekem egyre jobban segít kezelni az ilyen érzéseket. Relaxációt folytasd, én is úgy indultam neki, hogy teljesen alkalmatlan vagyok rá :) gyakorlás kérdése az egész, a végén már reflex szintű lesz. Az autogén tréning is erről szól.

Sok sikert!

2021. ápr. 6. 19:24
 5/12 A kérdező kommentje:
Ha gyogyultam lehet hogy sportolni is fogok, bar nekem kronikus egeszsegugyi problemak miatt nem olyan egyszeru a dolog. Az igaz hogy vmivel fizikailag is le kell vezetnem a feszultseget, mert szinte erzem hogy belulrol szettep az ideg. Az meg jobb lenne ha elveznem a mozgast, bar az sajnos sosem volt jellemzo ram.
2021. ápr. 6. 19:28
 6/12 A kérdező kommentje:
Az jo hogy neked bevalt a terapia. En mar 3-szor probalkoztam. Remelem a 4. Bevalik
2021. ápr. 6. 19:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Próbálj ki több félét, a legtöbb helyen - legalábbis a küzdősportoknál és a csoportos óráknál- van ingyenes próba alkalom. Nekem a földharc és a kettlebell edzések jöttek be. Ha nem szereted a hagyományos küzdősportokat, akkor vannak zsákolós edzések is, ahol boxzsákon gyakoroljátok a technikákat és erősítetek. Nem tudom milyen krónikus egészségügyi problémád van, de mindegyikhez lehet találni sportot, csak előtte konzultálnod kell a szakorvosoddal.
2021. ápr. 6. 19:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Szimpla pszichológusnál jártál vagy klinikai szakpszichológusnál/pszichoterapeutánál? Én először csak MSc-t végzett pszichológusnál voltam, ő nem vált be, nem tudott mit kezdeni a szorongással és a depresszióval.
2021. ápr. 6. 19:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha van kérdésed vagy egyéb ezekkel kapcsolatban, nyugodtan írjál privátot. (Covid dolgot is megértem, én 3 hétig voltam most karanténban)
2021. ápr. 6. 19:36
 10/12 A kérdező kommentje:
8: koszi a tippet. :-) Voltam 1 pszichologusnal, 1 orvosnal aki az orvosi utan vmiert nem pszichiaternek hanem kognitiv pszichologusnak ment, voltam egy pszichiaternel aki terapeuta is de kulon pszichologusnak is tanult. Konkretan klinikai szakpszichologusnal nem jartam. Az uccso azt javasolta hogy inkabb menjek egy bentfekvos terapias helyre, mert tul sok trauma van a multamban hogy egyszeru egyeni konzultacioval feldolgozzam. Atgondoltam, de ha nem lennek virusos ez akkor sem ferne bele az eletembe.
2021. ápr. 6. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!