Mas is erzi hogy az alkohol tulsagosan, nem egeszseges mertekben jo erzest ad neki?
Eloszor is leszogeznem hogy ritkan iszom. Nincsenek es nem is voltak alkohol problemaim.
Most kb. 1 evig nem ittam. Tarsasagban sem szoktam inni, nem tartom egy egeszseges kapcsolodasi pontnak, egyebkent meg nem ereztem szukseget.
Kb. egy honapja van egy erzelmileg nehez idoszakom. 2 hetig volt hogy kb. 3 naponta megittam estenkent 1-2 sort vagy egy ket pohar bort. Utana 2 hetig semmi. Ma nagyon nehez napom volt, megittam egy fel uveg bort. Annyira jol esett hogy el is dontottem hogy most mar nem fogok alkoholt venni, nehogy gond legyen belole. Ismerem magam, be fogom tartani. Nagyon vekony vagyok es nagyon hat ram az alkohol ezert nekem ez olyan mint masnak egy teljes uveg.
A gond az hogy nagyon jol esik. Elkepesztoen nehezen viselem az eletet. A mult folyamatosan nagyon bant es a jelenben is vannak komoly problemaim. Ilyenkor erzem csak igazan hogy lelkileg mennyire szenvedek minden nap mar evtizedek oda. Most ha akarnek sem tudnek azokkal a negativ gondolatokkal foglalkozni amik maskor folyamatosan frusztralnak. Egyszeuren kiurult a fejem, vagy ponthogy feltoltodott szesszel. :-)
Hogyan tudnam ezt a csodas, ures erzest megtalalni alkohol nelkul? Termeszetesen a nyugtatok sem tunnek jo megoldasnak. A terapiaval megint megprobalkozom, a meditacio vmiert nalam sehogy sem mukodik.
Mas tippek vannak?
Én is ugyanígy voltam vele. Nekem erős szorongásom van, folyamatos negatív gondolatok...Soha nem ittam az egyik edzőtábor kivételével. Elképesztően jó érzés volt, negatív gondolatok és a szorongás is megszűnt. Itt jöttem rá, hogy nem ihatok, nehogy rászokjak...
Nekem a rengeteg edzés, séta, pszichoterápia és relaxációk segítenek. A relaxációk/meditációk az elején katasztrofálisan mentek, sehogy sem tudtam ellazulni. Most már egyre többször összejön. Neked is a gyakorlást ajánlom. Nem tudom, hogy ezeket ismered-e, de a pszichológusom ezeket ajánlotta önálló gyakorlásra: https://www.youtube.com/channel/UC48U9aV3ubSGjGwLru41XCw/pla..
Én még autogén tréninget is tanulok, azzal elvileg elérhető ez az általad keresett üres, relaxált állapot is. Ezt pszichológus vezeti, akár online is kis csoportokban pár alkalmas.
Az üres érzést akkor találod meg, ha olyat csinálsz, amit szeretsz. Olvasás, főzés, esetleg valami más új dolog, amit a karantén alatt megtanulhatsz.
Sportolást ajánlottam volna nagyon - én ott találom meg ezt az érzést -, de a covid miatt pihennie kell a szervezetednek. Jobbulást!
2: koszi a valaszt, hasznos volt. Az autogen treningnek utana nezek. Online terapiara megyek hetfon. Az jo ha te belejottel a relaxacioba, akkor en is probalkozom meg.
A tuneteim nekem is nagyon hasonlitanak a szorongasos tunetekre. Bar en inkabb haragot es elkeseredettseget erzek. Meghozza folyamatosan es mar evek ota.
1# vagyok
Elkeseredettség és harag nekem is szerepel közöttük. Pszichoterápiát mindenképp ajánlom, az nekem egyre jobban segít kezelni az ilyen érzéseket. Relaxációt folytasd, én is úgy indultam neki, hogy teljesen alkalmatlan vagyok rá :) gyakorlás kérdése az egész, a végén már reflex szintű lesz. Az autogén tréning is erről szól.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!