Ha napi 2 liter kólát iszok, mennyivel egészségesebb mintha 2 liter sört innék meg naponta? Marihuána alkalmanként ?
Az jó, ha felismerted, hogy az alkoholizmus neked árt, milyenné tesz, és változtatni akarsz rajta.
Sajnos a kólával kapcsolatban rossz hírem van: ha nem akarod, hogy a csontjaidat tönkre tegye, inkább válts valami más üdítőre, mondjuk teára.
Ahol dolgoztam, ott volt egy 16 éves srác, minden nap 2 liter kólát ivott minimum. Mennie kellett ortopédiára más miatt, és ott a doki le volt döbbenve, hogy a röntgenen a csont szerkezete egy nyolcvan évesnek megfelelő. A kólában lévő foszforsav már csak ilyen. Ha nem hiszed, ki is próbálhatod. Tégy 24 órára egy kisebb csirkecsontot egy pohár kólába, és az fel fogja oldani. Elárulom, van ahol a kólát (töményebb változatban) gépek tisztítására, maratására használják. Rozsdaoldónak sem utolsó. Utána lehet olvasni.
Kérdezed: "Vagy jobb a teljes absztinencia, ha már függő alkat vagyok?"
Igen, szerintem jobb lenne. Ha szeretnél párt, mindenképp.
"Ezek a feladások összefüggésben vannak a függésemmel / depressziómmal ? Illetve a depresszióm a függéseimmel?"
A depressziód, a függéseid - szakszóval: depedencia -, mindenképp összefüggésben vannak, én így gondolom.
Az is nagyon becsülendő, hogy visszamennél tanulni.
Majd ha rendbe hoztad az életed, a párod is megtalálod.
23 évesen még nincs késő.
Kívánom, hogy mindezekhez, ami szükséges ahhoz, hogy az életed rendbe tedd, legyen elég akarat-, és lelkierőd! :)
A napi több liter kóla az nem olyan gáz. Mondjuk a fogaid nem fognak túlságosan örülni.
Azt nagyon jól megláttad hogy a sört nehezen tudod irányítás alatt tartani. De hát ilyen a függőség - előbb-utóbb mindennel ez szokott lenni.
Az is jó pont hogy a herbál helyett már átálltál az igazi fűre (mondjuk a maiaknál ez nem is csoda) viszont ugye az igazi fűvel is kezdesz elcsúszni :)
Összességében a függőséget tekinthetjük úgy hogy a problémák elöli menekülés. Viszont te még úgy tűnik hogy nem adtad fel teljesen a dolgokat - szóval jó esélyeid vannak..
Másfelől a szenvedélyek akkor lesznek "károsak" amikor ezt nem tudjuk a megfelelő korlátok közt tartani. Tehát pár hetente egy cigi, sör - még beleférne - de amint elkezdjük rendszeresen tolni ezeket - már nem tudunk visszaállni az alkalmi használathoz. Sőt idővel egyre messzebb megyünk, és az egész egyre rosszabb lesz..
Az hogy elhatározol dolgokat, és feladod, aztán ezek miatt depresszióba zuhansz - azért van - mert egyre toldódik el ez a belső határ - és egyre kevésbé érzed azt hogy még te irányítod a dolgokat. (Ez is lehet az összefüggés.)
Hát az én tanácsom (komoly függő vagyok) az lenne hogy full állj le mindennel - legalább egy fél évig. Próbáld közben rendezni az életed.
Kólát ihatsz nyugodtan, azt előbb-utóbb szerintem úgyis meg fogod unni. Ha meg nem akkor legalább marad valami kapaszkodó :D
Aztán ha sikerült tartósan vissza állítani az életed a normális kerékvágásba, akkor megpróbálhatod újra az alkalmi fogyasztásokat. De előre fektesd le mit, mikor hogyan.. Ez még szerintem működhet, de ehhez előbb változtatni kell az irányzékon. Mert most épp nem a jó irány felé haladsz... Viszont nincs semmi még elveszve. Ne hagyd hogy tovább romoljon a helyzet ;)
Ez tényleg jó vicc, hogy a kóla egészségesebb, mint a THC.😂 Mielőtt még drogosnak kiáltana ki valaki, elárulom hogy nem élek semmilyen tudatmódosító szerrel, nem azért “védem”. Szimplán csak tisztában vagyok az élettani hatásukkal, és a fűre azt tudnám negatívként említeni, hogy aki hajlamos rá, annál okozhat pszichés tüneteket, pl szorongás, de amint elmúlik a hatása a szorongás is ugyanúgy elmúlik. Ellenben a kóla, nem pszichés tüneteket fog okozni, hanem kőkeményen testi tüneteket, pl csontritkulás, fogak kirohasztása (ugyebár a kalciumot vonja ki a fogból és a csontból is, mert a foszforsav megköti), szóval el lehet gondolkozni, hogy egy ideiglenes pszichés tünet a rosszabb, vagy egy visszafordíthatatlan testi.
Kérdező, ettől függetlenül neked nem ajánlom a marihuána fogyasztását, mert pszichésen arra is rá lehet kapni. Elvonási tüneteket nem okoz, mint az alkohol, de mentálisan vágyakozhatsz utána, főleg ha hajlamos vagy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!