Egészséges alkohol fogyasztás 16 (lassan 17) évesen?
A kérdés valószínűleg furán hangzik(előre leszögezem, egyáltalán nem iszok alkoholt)
nekem a napi 1-2dc vörös bor, vagy az 1 doboz sör irányába fordul az érdeklődésem.
Szerintetek ez nekem megárthat? Vagy hülyeség mert ilyen fiatalon még nincsenek benefitsei? Olyan ember válaszát várom aki egy picikét azért ért az ilyenekhez.
Köszönöm!☺️
Ez nagyon zavaros nekem.
Egyáltalán nem iszol alkoholt, de most 1-2dc (deciliter?) bor vagy egy doboz sör lett a kitűzött cél?
Ha hosszútávon iszol mindennap 1-2 dl bort, vagy 1 doboz sört, az lassan megszokássá válik. Most még elég ez a mennyiség, később majd nem lesz, aztán szépen lassan mindennapnak azt a részét fogod várni, amikor végre leülhetsz sörözni, és mire észbekapsz, alkoholista lettél.
Persze, most hogy nyár van, tök jól esik egy fröccs, vagy egy hideg sör, de nem mindennap :) Inkább váltsd ki fagyizással, limonádéval, vagy alkoholmentes sörrel (ha csak az íze miatt szereted a sört)
Nem baj ha időnként megkóstolod a szeszt .
hamarosan rendszeresen jársz bulikba,ahol szinte"kötelező"
inni szeszt is.Nem kell mindjárt az első pohártól padlót fogni .A cigit is szinte minden fiú ki próbálja,aztán mégsem mindenki ragaszkodik majd hozzá .
az elsőnek: az interneten olvasott benefitsei miatt jött az ötlet, de előtte inkább rákérdeztem hogy mások milyen véleménnyel vannak ezzel
2. és az 5.: gondoltam erre is, de szerintem én nem az az ember vagyok akinek valaha ilyen problémái lennének az életben, aztán kitudja lehet tényleg egy idő után többet ‘igényelnék’😂 mindenestre ha már másnak is eszébe jutott akkor ezt igy inkább offolom.
köszi srácok 🤙🏿✋🏿
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!