Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik kötődési minta okozza...

Melyik kötődési minta okozza ezt párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nem tudok megmaradni egy férfival, addig érdekel csak, amíg egyszer le nem fekszünk, második alkalmat már nem akarok senkivel.

Ugyanez van az életem összes területén is, pl. elkezdek egy tanfolyamot, az első alkalom érdekel, de a másodiktól már nem vonz. Vagy pl az orvosok is, minden alkalommal új orvost keresek...

A kötődési minták közül melyik okozhatja ezt? 2 éves korom után nagyon jó családban nőttem fel, előtte viszont csecsemőotthonban voltam, itt lehet a kutya elásva. De semmire nem emlékszem abból az időszakból.

27/N

2021. márc. 30. 10:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

10: hát nem tudom....

Két olyan esetet hallottam, ahol az örökbefogadott gyerek megkereste a szülőanyját.... EGyik sem végződött pozitívan!

2021. márc. 30. 11:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Azt nem tudhatod. A találkozás után borzasztó felkavaró, de van, hogy évek múltán látja meg az ember, hogy milyen fontos lépés volt az a lezáráshoz. Egy ilyen helyzetben nem az a pozitívum, ha könnyek között egymás karjába borulnak, vagy onnantól tartják a kapcsolatot, és rendszeresen találkoznak. De lehet pozitív, ha segítenek az illetőnek a feldolgozásban, ő meg tud bocsátani a szülő anyának és letudja zárni érzelmileg a vele való kapcsolatot, vagy éppen annak hiányát. A megbocsátás nem a szülő anyának fontos, nem is kell tudnia róla, hanem az áldozat belső megélésében. Így tudja csak elfogadni saját magát, és mély meggyőződésévé tenni, hogy ő "elég jó". Ezeknél a gyerekeknél ez hiányzik, ha nem is tudatosul, az mozog bennük, hogy ők nem elég jók, nem érdemelnek meg egy szeretetteljes kapcsolatot, ezért kerülik el azokat. Ezeknek a tudatalatti mintáknak a felülírása évekbe telik, nem hetekbe, hónapokba, és főleg nem egyetlen találkozásba.
2021. márc. 30. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt anyám jelen az életemben, de nem is hiányzott soha. Nem akartam, hogy tudjam ki és nem is akartam vele találkozni.
2021. márc. 30. 11:53
 14/17 anonim ***** válasza:
45%
Igen, sok kliens érkezik hozzám tartós problémával, aztán eljutunk eddig a mondatig.
2021. márc. 30. 11:59
 15/17 A kérdező kommentje:

"Hány könyvet olvastál el eddig életedben kérdező?"

Több ezret.

"Milyen szakmád van?"

Magyar alapszakon végeztem olasz minorral, majd egy pénzügy-számvitel okj-t végeztem. Jelenleg fordításból és magántanításból élek, bár nem tudom, ez hogy kapcsolódik ide.

"Milyen volt a kapcsolatod a szüleiddel/nevelőszüleiddel?"

Nem a nevelőszüleim, mióta örökbefogadtak, ők a családom. Ugyanolyan jogi státuszban vagyok, mintha a vér szerinti gyerekük lennék.

Az pedig, hogy a szülőanyám megkeressem, egyáltalán nem vonz. Annyit tudunk róla, hogy 3 hónapos koromban vettek el tőle, mert nem látott el rendesen aztán a gyerekorvos meg a védőnő ráküldték a gyermekvédelmet. Ha akart volna engem, ott voltam 2 évig a csecsemőotthonban, tehetett volna érte, hogy kihozzon.

2021. márc. 30. 12:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor ezzel nincs gond. Akkor motivációs probléma esetleg? Félsz elköteleződni?
2021. márc. 30. 15:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia! Ezeken a személyiségi problémákon lehet segíteni. Ajánlom neked így sorban: agykontroll, Darnel tréning. Én mindegyiket elvégeztem, azért tudom javasolni. 69 F
2021. márc. 31. 09:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!