Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom mi a bajom??

Nem tudom mi a bajom??

Figyelt kérdés

Sziasztok!23 éves fiú vagyok.

Segítséget szeretnék kérni tőletek és nem is egyet hanem többet.

Leírom az egész történetem.

Az egész 14 éves koromban kezdődött (szerintem),kipróbáltam a füves cigit az egyik ismerősömmel(nem tudom milyen fű volt).Nagyon bepánikoltam féltem hogy most megőrülök rajta maradok a drogon nem józanodik ki és hogy halucinálok és ez nem a valóság ezektől fèltem és nagyon megrémültem,bepánikoltam.

Megnyugodtam,utána még egyszer vagy kétszer füveztem ugyanúgy pánik kisérte.Megfogadtam hogy soha többet nem nyúlok droghoz.Azóta is így teszek.Utána éltem tovább az életem normálisan,boldogan tiszta elmével.

Utána 20 éves koromban anyukám rosszul lett egy buli közepette azt hittem megfog halni ott is bepánikoltam hogy most ez mi megfog halni,stb.

A gond ott kezdődött mikor kijött az orvos anyukám jobban lett én még mindig pánikoltam.Féltem hogy ez nem a valóság,ez meg sem történik,erős rettegés,hasmenés,és negatív gondolatok.Ezeket a dolgokat soha nem mondtam senkinek.

Utána egy stresszesebb élethelyzetet kaptam 21 éves koromra.Előjött egy olyan hogy elég sürün szorongtam,fura gondolatokkal.

Jött egy újabb helyzet ahol bepánikoltam,bepànikolás alatt én azt értem hogy nagyon hirtelen valami irtozatos rettegès jön rám esetleg hascsikarás és rengeteg negatív gondolat,félelem nálam ez a panik.

Utána ezeket a pánik szerű szorongásos érzéseket nem tudtam helyén kezelni.Azt éreztem ez nem a valóság,közbe szorongás,féltem hogy megőrúlök.

Már nem bírtam így felkerestem egy pszichológust.Ő gondolatterelést és relaxációs technikát próbált velem elsajátitatni de ez nem sikerült valahogy a mai napig ennek már 2 éve.Felkerestem egy pszichiátert aki fel írta nekem a Scippa nevü gyógyszert(eszcitaloprám).Nagyon félve kezdtem neki, és nagyon gyógyszer ellenesen.De hát annyira kilátástalanul voltam hogy inkább mint hogy megőrüljek elkezdtem szedni 10mg.

Miután elkezdtem szedni jobban lettem,jobb kedvűbb,stabilabb,szorongás még maradt,viszont voltak fura érzések is pl.: fura volt a kezem olyan idegenné vált,meg a lábam is,érzelmeim lecsökkentek,meg a gondolataim is én így emlékszek.A pszichologus maskepp.

Utána csökentettük a gyógyszert mondván én leteszem 7.5mg szedtem.l,utána 3.25.Természetesen az állapotom roszabb lett.

Jöttek ezek az elidegenedett érzések,pánikfélelmek,hülye gondolatok mint aki nem tud reálisan gondolkodni élni.

A pszichológus javaslatára pszichiátert vàltottunk.Ajánlott egyet,elmentem hozzá,elmondtam a panaszaim nagy nehezen.

Felirt nekem Depral 200mg es Helex 0.5 sr plusz a scippa 5mg maradt.

Ettől a kombinációtól jobban éreztem magam de tünetmentesnek nem mondhatnàn magam.Ezt szedtem 1 évig sok tünetem enyhült de volt ami megmaradt.

Pl hülye gondolatok maradtak,idegen érzések maradtak,szorongás néha volt,pánik is néha.

Így úgy döntöttem ha már gyógyszeree nem vagyok jól akkor minek szedjem.

2020.12.05 én elkezdtük csökkenteni.

Scippa 5mg elhagyás,Depral 200mf felezés,Helex 0.5 felezés.

1 hónapig szinte semmit nem éreztem azon kívül hogy szedültem.1 hónap után elkezdten szorongni.Vissza estem újra szar állapotba.

Viszont az idegen szerű érzések nagyon erősek lettek pánik félellemmel.

Azt figyeltem meg hogy most már nem csak akkor érzem idegennek magam amikor pánikolok vagy szorongok hanem amugy is es ez kivaltja a szorongast panikot.

Idegen erzes alatt most azt ertem hogy mintha a gondolataim nem az enyemek lennenek,fura gondolkodni,fura élno,meg fura maga minden is erre jön egy pánik félelem.Már nagyon megőrít.

De félek hogy ezt a gyógyszer okozta,már nem tudom mit gondoljak mitől vagyok így.Sőt azt se tudom hogy mi bajom valójában(pánik?szorongás?szemelyiseg zavar bar azt nem tusom milyyen vagy derealizacio/deperzonalizacio?) nem tudom.

Es ha valaki esetleg járt màr így mert én jelenleg nagyon egyedül érzem magam evvel a problémával akkor kérlek segitsetek hogy mit csinaljak.Mivel enyhithetem az idegen erzeseket az egesz csaladomtol elidegenettem.

Most újra kaptam egy valdoxan nevű gyógyszert de nem tudom hogy szedjem vagy ne.

Hogy tudok ebből meggyógyulni?????

!

Rossz véleményeket,kommenteket légyszi ne

#szorongás #pánik #derealizáció #Deperzonalizàció
2021. márc. 25. 21:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Sajnálom, de nem tudom, hogy mi lehet a baj. :(

De az idegenérzet nálam is néha jelen van, úgy ahogy te írtad: fura élni, fura a világ, fura gondolkodni. Néha szokott nekem még hozzátársulni az, hogy nem érzem magam önmagamnak. Bele nézek a tükörbe, és mintha nem is magamat látnám. Vagy csak gondolkodok, esetleg beszélek mással, és később azon agyalok, hogy Én ezt nem így gondoltam volna végig/mondtam volna így.

Én ezeknél nem veszek észre magamon pánik betegséget. Ja, és én nem szedtem semmi ilyesmi gyógyszert, tehát szerintem nem feltétlen azok váltották ki ezeket az érzéseket. Plusz nem tudom, hogy számít e valamit, de 14 éves lány vagyok.

De az üzeneted első felére áttérve, nem hiszem, hogy a drogok okoznák ezt. Azt mondtad, egy-két alkalom után le is állták vele.

De az, hogy ez milyen esetleges mentális betegség lehet, abban sajnos nem tudok segíteni.

(a saját tapasztalataimat nem azért írtam le, hogy sajnáltassam magam, vagy hogy te esetleg rosszul érezd magad, azért írtam le, hátha segít az, hogy nem vagy ezzel egyedül, és emiatt nem kell egyedül éreznéd magad ebben a témában)

2021. márc. 25. 21:36
 2/11 anonim ***** válasza:
31%

Szia!

Szerintem pszichologust is valthatnal, hatha mas kicsit jobban tud segiteni.

Olyat keress aki klinikai szakpszichologus vagy pedig pszichoterapeuta.

Nagyon nehéz lehet ez, de itt szépen leírtad a kialakulás folyamatát, szerintem ott a kezelhetetlen-tehetetlen érzés a veszélyhelyzetben nagyon erősen hatott rád.

Az elidegenedés és ezek a vonatkoztatásos képzetek viszont több zavarnak is lehet tünete, én valamilyen paranoiás vonalra gondolok,de ehhez jól képzett szakember kell, aki foglalkozik veled és diagnózist állíthat fel. Megkérdezhetnéd erről a pszichológusod, hogy miként lehet nevén nevezni ezt, kérd, hogy segítsen, hogy jobban megértsd, mi ez az egész.

2021. márc. 25. 22:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem válaszolóval. Pszichológust kellene váltnod, mivel nem úgy tűnik, hogy a mostani szakszerűen kezelné a problémáidat. Klinikai szakpszichológust/pszichoterapeutát keress, egyedül ők diagnosztizálhatják és kezelhetik a mentákis zavarokat.

Mond el a pszichológusodnak, hogy össze vagy zavarodva, és nem érted mi történik veled. Kérd meg, hogy magyarázza el, szerinte mi a probléma, milyen módszerekkel kezelhető és milyen célokat kellene kitűzni a terápia során.

2021. márc. 25. 22:06
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pszichologus derealizaci/deperzonalizacionak hivja.

Szeretnék en is váltani csak sajnos nem találok megfelelő szakembert,ezért is irtam ide hátha valakinek van személyes tapsztalata itt ezekkel az érzésekkel és tudna ajánlani szakembert.

2021. márc. 25. 22:08
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja és generalizált szorongás.
2021. márc. 25. 22:12
 6/11 anonim ***** válasza:

3# vagyok

Kitartást Kérdező! Sajnos a pszichológust neked kell megtalálni, mert aki másnak megfelel, az nem biztos, hogy neked is jó.

Most klinikai szakpszichológushoz jársz?

2021. márc. 25. 22:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Bpn keresel?
2021. márc. 25. 22:14
 8/11 A kérdező kommentje:

Szerintem nem klinikai szakpszichologus,de vele kezdtem el az elején és ő olyan lelkiismeretes benne megbízok de én is kevésnek érzem.

Viszont heti szinten most 1 hónapja tartom a kapcsolatot egy 70 éves pszichiáterrel ám ő most egy Valdoxan nevű hangulatjavítót írt fel ami nem biztos hogy megoldás az én problémámra,ezert vagyok tanácstalan és “beszarva”.

2021. márc. 25. 22:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Kerdezd meg oket batran ezekrol a felelmeidrol. Azert vannak, hogy segitsenek.

Kerdezd meg, vagy csekkold le a pszichologust, hofy milyen vegzettsege van, mondd meg neki oszinten, amit erzel, mert akkor no kozottetek a bizalom es jobb lesz a terapias kapcsolatotok. Mondd el,hogy mikor mi miatt erzed bizonytalannak magad az ulesek alatt.

2021. márc. 25. 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

3# és 6# vagyok. Ez esetben sürgősen válts pszichológust. A generalizált szorongást és a deperszonalizációt is pszichoterápiával kell kezelni, amire csak klinikai szakpszichológus/pszichoterapeuta jogosult. (Saját tapasztalat. Generalizált szorongással én is pszichoterápiára járok.)

Persze gyógyszer is kell kiegészítésképp. Az, hogy nehezen találjátok meg a megfelelő gyógyszert, ne riasszon meg. Deperszonalizációnál ez sajnos lutri. Az esetek többségében többet is ki kell próbálni, mire megtalálod a megfelelőt.

2021. márc. 25. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!