Hogy álljak le most a többszöri kézmosással?
Ma valami bekattant nálam és miután felkentem az új arckrémemet ami serborrheára van nekem, most percenként megyek kezet mosni, mert félek hogy bármikor az arcomhoz érek és nehogy véletlen bekerüljön a számba. Korábban azért szoktam mitesszeres krémeket magamra kenni, de azoktól nem volt ilyen parám mint ettől a glicerines krémtől. Amúgy már egy ideje van ez a kézmosás mánia, és már a jobb kezemen szinte sebes hogy fáj ha behajlítom kicsit..több ilyen kényszeres dolgot csinálok mint falakat érintek, esti rituálém van, gondolatok stb...De ez a kézmosás most nagyon megőrjít, tudom hogy nem kéne de kényszeresen felpattanok néha és kimegyek megint kezet mosni. ÉS nem csak ma hanem bármikor ha épp ettem, ha valami erős szag volt a kezemen mint kolbász, megfogtam valami krém tubusát. Pszichológust holnap terveztem hívni, hogy ennek az ördögi körnek elkezdjem a kezelését de addig is, hogy álljak ellen, hogy ne mossak percenként kezet? Szinte már nem is csak sebes hanem tök száraz.
Ilyen most nem annyira látszik de próbáltam: [link]
Félre értés ne essék most nem a covid miatt mosom ennyire hanem amúgy is, főleg ezek a krémek miatt hiába csak a dobozát fogom utána egyből kényszert érzek kézmosásra, vagy ha egy erős szagú kolbászt eszek akkor is és többször amíg nem érzem tisztának.
Köszönöm.:)
meglesz akkor.
most mindenre erőt érzek, hogy elintézzem!
Normál esetben azt mondanám, hogy klinikai szakpszichológust keress. Ő az egyetlen pszichológus, aki diagnosztizálhat is, illetve fel tudja ismerni, hogy mikor van szükség gyógyszeres kezelésre. Ez esetben tovább irányít pszichiáter szakorvoshoz.
Mivel írtad, hogy TB alapon lenne jobb, így kicsit más a helyzet. Ilyenkor pszichiáter szakorvost kell először felkeresned, aki eldönti, hogy szükséged van-e terápiára. Amennyiben igen, akkor elküld pszichológushoz.
Nekem akkor volt ez mikor tuftam hogy a párom csal kb 19 éves lehettem, allandoan tusolasi, hajmosasi, kezmosasi kényszerem volt, undorítónak éreztem magam, de szakitani nem tudtam, ez ment ket hetig, majd mikor már többet foglalkozott velem abbamaradt.
Hála az égnek megszabadultam tőle....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!